Mats Eriksson (M) slutar redan i mars

Mats Eriksson (M), Region Hallands högste politiker, kommer att lämna sina politiska uppdrag redan den 31 mars nästa år. Dagen efter börjar han i stället jobba som senior konsult på kommunikationsbyrån Reformklubben.

ANNONS
|

–Jag kommer fortsätta jobba med hälso- och sjukvårdsfrågor, men opolitiskt och på uppdrag av olika kunder, som företag och organisationer. Jobbet är på heltid och jag börjar med att veckopendla till Stockholm, berättar han.

Mats Eriksson avslöjade redan i somras att han inte kommer att kandidera till nästa val, vare sig till region, kommun eller riksdag. Planen var då att sitta kvar mandatperioden ut, det vill säga hela 2018.

– Erbjudandet från Reformklubben kändes spännande. Efter så många år som förtroendevald är det roligt att få spänna bågen med ett nytt uppdrag, konstaterar Eriksson nu.

ANNONS

Vem som träder in som regionstyrelsens ordförande från den 1 april kommer att avgöras vid ett fyllnadsval i den moderata regiongruppen den 22 november. Nomineringarna till de halländska moderaternas region- och kommunlistor inför valet 2018 görs dock först i januari.

Mats Eriksson har varit regionens, och tidigare landstingets, ledande sjukvårdspolitiker i 14 år och även hunnit med en mängd politiska uppdrag inom hemkommunen Varberg och på nationell nivå. Totalt har det blivit 27 år som förtroendevald, varav 20 på heltid.

Reformklubben uppger på sin hemsida att de bland annat jobbar med att påverka politiska beslut, driva opinion och leda förändringsprocesser.

ANNONS