Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Bild: Edith Camilla Svensson/Arkiv / Johan Nilsson/TT

  Man knivskuren på boende

  Ett bråk bröt ut på Migrationsverkets boende i Mäshult under tisdagskvällen. En man knivskars och fick skärskador i båda händerna efter att ha skyddat sig mot knivhuggen. – Den misstänkte gärningsmannen försökte fly på cykel men greps ganska snabbt av en patrull, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

  Vad som ligger bakom konflikten är i nuläget okänt men enligt polisen ska två män ha börjat slåss på boendet i Mäshult utanför Varberg. Detta skedde någon gång mellan klockan 21 och 22 på tisdagskvällen.

  – Den ena har blivit knivskuren i samband med detta. Skadorna är förhållandevis lindriga och det handlar till stor del om avvärjningsskador, säger Morten Gunneng.

  Efter händelsen fördes den knivskurne mannen till sjukhus för vård. 

  Polisen uppger att den misstänkte gärningsmannen efter knivskärningen försökte fly på cykel. Han påträffades dock av en polispatrull som kunde gripa honom och sitter nu anhållen. Båda männen är i 20-årsåldern. 

  Den misstänkte gärningsmannen har ännu inte kunnat höras, mer än kort vid gripandet, eftersom han vill ha en advokat närvarande vid förhör. Polisen har under förmiddagen lämnat in en ansökan till tingsrätten att ordna med detta och räknar med att kunna höra den misstänkte mannen inom kort. 

  Inledningsvis rubricerar polisen det som försök till mord och Gunneng har stora förhoppningar om att brottet ska klaras upp. Det finns minst två vittnen att höra förutom den misstänkte gärningsmannen och offret. 

  – Det är ett ganska okomplicerat ärende. Det är två personer inblandade och det finns vittnen till händelsen.

  Två utredare jobbar vidare med fallet och har genomsökt platsen för händelsen och kringliggande område med hundar. Man har även genomfört en husrannsakan på åklagarens direktiv.