Man hotade flera med vapen

En man uppträdde hotfullt och riktade ett vapen mot flera personer.

ANNONS
LocationVarberg||

Det var vid halv elva-tiden på tisdagskvällen som polisen fick ett larm om en man som uppträdde hotfullt och riktade ett vapen mot flera personer. Händelsen utspelade sig kring Håstens torg.

– Det började med att han cyklade och riktade ett vapen mot en kvinna, och sedan stannade han till vid Håstens torg och riktade vapen mot flera personer, hur många vet jag inte, säger Tommy Nyman, presstalesperson på Polisen region Väst.

Mannen riktade även vapnet mot polispatrullen som kom till platsen. Han gjorde sig även skyldig till våldsamt motstånd i samband med gripandet.

– Vid Cirkle K på Håsten så stoppas han av polispatrull och då drar han det här vapnet som senare visar sig vara en soft airgun eller någon form av luftpistol. Att det inte är ett riktigt vapen misstänks redan innan dess då han ska ha avlossat ett par skott på en annan plats tidigare på kvällen. Men då lät det alltså inte som riktiga skott, säger Fredrik Asp, stationsbefäl på polisen i Varberg.

ANNONS

Polispatrullen fick använda pepparspray vid gripandet av den misstänkte mannen.

– Det är ett rutiningripande där den här mannen har dragit ett misstänkt vapen och då används pepparspray, säger Fredrik Asp.

Den gripne mannen är i 45-årsåldern och han misstänks för grovt olaga hot, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd, brott mot knivlagen och narkotikabrott.

Mannen anhölls och ska förhöras under onsdagen. Det är oklart om han är känd av polisen sedan tidigare men polisen misstänker att mannen var påverkad av något.

– Det dröjer innan vi får svar på de proverna men han är misstänkt för narkotikabrott så vi misstänker ju att det kan vara så.

ANNONS