Många berörda av kraschen på Gekås

Till synes en helt vanlig dag på Gekås. Men under ytan finns spåren hos de som blev vittnen när mannen körde in i väggen på varuhuset under tisdagskvällen.

ANNONS
|

Det ser ut som en vanlig dag på Gekås Ullared. Kundvagnar, barn som skriker och människor som äter glass i solen. Det enda spår som syns från kraschen är märken på en ståldörr till höger om utgången.

– Man reflekterar ju självklart över vad som hände i tisdags och varför, säger Gekås vd Jan Wallberg. Ledningen är fokuserade och finns till för att stötta och ta hand om personalen och svara på de frågor som kunderna kommer med.

Ett flertal personer var på plats när bilen körde in i varuhusets vägg. Några av dem var Nathalie Lodén, 20 och Jenny Sundström, 19, som befann sig vid utgången när bilen kom farande.

ANNONS

– Vi skulle ta kort på varandra utanför utgången när bilen kommer i ganska hög hastighet mot oss. Vi trodde först att han inte kunde bromsa och försökte varna oss eftersom han tutade samtidigt som vi hörde hur han gasade, säger Nathalie Lodén.

Hon och kompisen Jennie börjar springa när mannen kom ut ur bilen med en bensindunk.

– Det blev kaotiskt fort, folk sprang och några ramlade. Jag kände mig mest chockad utifrån det hände på Drottninggatan och jag tänkte att detta var något liknande, säger Jennie Sundström.

Samtidigt som mannen greps befann sig Simon Henriksson, 18, inne i varuhuset där han arbetar. Han skulle packa ihop inför stängningen när han hörde en kvinna som skrek: spring. Han såg hur folk började springa fram och tillbaka vid kassorna i panik.

– Jag fick en adrenalinkick och förstod inte alls vad som hände först. Jag och några till i personalen tryckte på hissen ner till lagret och tog med oss några kunder som var i chock.

De satt kvar nere i lagret och väntade på mer information. Simon förklarar att de satt där i kanske sju minuter men att det kändes som tiden stod still.

ANNONS

– När vi sedan fick komma upp igen och förstod att det inte var någon som hade skadats så började chocken släppa. Men det var oroväckande för man trodde inte något sådant här skulle hända. Efter den här händelsen är jag lite mer förberedd och vaksam.

Jan Wallberg var själv hemma och hade precis ställt kassarna på matbordet när han fick larmet. Första tanken var att han hoppades ingen hade kommit till skada och det andra som slog honom var; vem vill göra oss illa?

– Det viktigaste är att ingen kom till skada. Jag har pratat med den gravida kvinnan i dag och hon mår bra men är chockad. Just nu reflekterar vi och samlar oss och försöker stötta varandra.

ANNONS