Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Satsningen innebär bland annat att HP kommer sända live-tv från lokala sportevenemang i Laholm och Hylte, berättar Hallandspostens publisher Viveka Hedbjörk. Bild: Roger Larsson
Satsningen innebär bland annat att HP kommer sända live-tv från lokala sportevenemang i Laholm och Hylte, berättar Hallandspostens publisher Viveka Hedbjörk. Bild: Roger Larsson

HP förstärker bevakningen av Laholm och Hylte

Nu får Hallandspostens läsare ännu mer innehåll från Laholm och Hylte. I vår förstärker tidningen de båda redaktionerna med fler nyhetsreportrar och anställer dessutom en ny sportreporter.

I Laholm utökas redaktionen med en reporter, vilket innebär att den kommer att bestå av fyra journalister, jämfört med dagens tre. Och i Hylte, som i dag bevakas av en journalist, kommer redaktionen att utökas med en halv reportertjänst till. 

Hallandsposten anställer dessutom en ny sportreporter som kommer att ha Hylte och Laholm som specifikt bevakningsområde.

– Vi ser att det finns ett tilltagande intresse för att betala för lokal journalistik och det skapar möjligheter för oss att satsa. Vi har svåra år bakom oss som gjort att vi fått skära ned och effektivisera på ett sätt som Hylte och Laholm blivit lidande av. När vi nu ser att det vänder så återför vi resurserna, säger Hallandspostens publisher Viveka Hedbjörk.

För läsarnas del kommer satsningen att innebära ännu mer innehåll från Laholm och Hylte. I tidningen kommer det givetvis att synas under nyheter och sport, men även på andra sidor, exempelvis på folk & familj. 

Men det ökade utbudet kommer framför allt att märkas på hallandsposten.se, där vi även kommer att sända live-tv från lokala sportevenemang i de båda kommunerna. 

– Genom att läsa tidningen och följa oss på sajten kan man ta del av hela utbudet, säger Viveka Hedbjörk.

Den förstärkta bevakningen är möjlig tack vare att fler vill betala för Hallandspostens innehåll. Efter flera år med vikande siffror hade tidningen fler prenumeranter vid ingången av 2017 än vid ingången av 2016. 

– 2017 gjorde vi en del förändringar och satsade digitalt och de digitala prenumerationsintäkterna har gått över förväntan. Den satsningen har även Hylte och Laholm haft nytta av men nu gör vi en tydlig satsning mot de mindre kommunerna, säger Viveka Hedbjörk och fortsätter: 

– I Laholm har vi haft en väldigt god upplageutveckling under 2017. När laholmarna visar förtroende för oss ska vi förvalta det och bli ännu bättre. 

Satsningen genomförs samtidigt som flera medieföretag lagt ned lokalredaktioner. Även om Hallandsposten tidigare skurit ned bemanningen i både Laholm och Hylte har tidningen behållit redaktionerna, påpekar Viveka Hedbjörk. 

– Det gör det lättare för oss att växla upp igen. Man brukar prata om vita fläckar i mediebevakningen men i HP:s bevakningsområde finns inga vita fläckar. 

Hallandsposten ska nu starta processen med att tillsätta de nya tjänsterna och tanken är att rekryteringarna ska vara klara i april.

MEST LÄST