Hårda vindar – elleverantör höjer beredskapen

Efter SMHI:s vädervarning om mycket hårda vindbyar i södra Sverige väljer elleverantören Eon att förstärka sin beredskap under tisdagen. Halland, Skåne och Blekinge berörs.

ANNONS

Det är efter prognoserna om blåst med uppemot 25 meter per sekund i vindbyarna under tisdagen och onsdagen som Eon beslutat om att höja beredskapen för att kunna möta eventuella utmaningar i vindarna. Förstärkningen berör både elbolagets fält- och driftscentralsmedarbetare.

”Vi följer prognosen hela tiden och har en tät dialog med SMHI för att säkerställa att vi mannar upp på rätt ställe om det skulle finnas behov”, säger Peter Hjalmar, ansvarig för operativ drift på Eon Energidistribution, i ett pressmeddelande.

Enligt bolaget är det för att i så stor utsträckning man kan försöka se till att så många kunder som möjligt har ström. ”Samtidigt är vår absolut högsta prioritering att arbeta på ett säkert sätt, vi uppmanar ingen att jobba i fält utan att en riskbedömning gjorts och vinden har mojnat, och det görs bäst av de som befinner sig på platsen”, fortsätter Peter Hjalmar i pressmeddelandet.

ANNONS

Läs mer om tisdagens väder här:

ANNONS