Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Här hittades stulna läsplattor från skolinbrott

Polisen samarbetade med IT-ansvarig och utländsk polis – hittade sju stulna läsplattor.

I mitten av januari drabbades Deromeskolan av ett inbrott. Tjuvarna fick med sig både läsplattor och datorer. Dagen efter fann polisen datorväskor, som användes vid inbrottet, slängda utmed E 22 utanför Lund.

Förundersökningsledaren Suzanne Redenfors tog kontakt med Caroline Sandö, IT-ansvarig på Deromeskolan. Tillsammans kunde de, med hjälp av en sökfunktion, lokalisera en av läsplattorna i Kosovo.

Suzanne Redenfors fick, via Lena Jonsson som är polisen sambandsman i Kosovo, kontakt med polisen i Kosovo. Efter hand kunde de koppla allt fler plattor till samma kvarter i staden Pristina. 

– Lena beskrev området där läsplattorna positionerades som ett kvarter fullt av små databutiker som inte är större än en klädgarderob, säger Suzanne Redenfors till polisens hemsida.

Polisen i Kosovo kunde till slut hitta fyra läsplattor till en butik i området. Där gjordes en husrannsakan och ägaren greps. Efter förhör återfanns ytterligare tre plattor, samtliga från inbrottet i Derome.

– Butiksägaren är misstänkt för häleri, han har uppgett för polisen att han köpt läsplattorna och att han skulle sälja dem vidare, säger Suzanne Redenfors.

Läsplattorna finns nu hos Lena Jonsson i Kosovo. De ska inom kort skickas till Sverige och till sina ägare.

MEST LÄST