Häktade Halmstadbor nekar till pistolhot

De tre häktade män som misstänks för att ha pistolhotat en annan man på Hansagård nekar. Men utredningen fortgår.

ANNONS
|

Det var i torsdags som en man polisanmälde hur han stoppades på vägen till jobbet av tre maskerade personer. En av dem ska ha haft ett pistolliknande föremål. Mannen lyckades dock fly och larma polisen. Kort därefter greps tre Halmstadborpå en plats mellan Falkenberg och Halmstad. I en bil hittade polisen kläder och maskering som stämde väl överens med den hotade mannens uppgifter.

De tre männen anhölls samma dag och i lördags beslutade Varbergs tingsrätt att männen skulle häktas.

– De är häktade för grovt olaga hot alla tre. Anledningen till att det bedöms som grovt är uppgifterna om att de ska ha använt någon form av tillhyggen, säger åklagare Gisela Sjöwall som leder förundersökningen.

ANNONS

Tillhyggen?

– Initialt så fanns uppgifter om ett pistolliknande föremål. Utredningen får visa närmare om det var så. Men det kan ha varit både och, säger åklagaren.

Det rör sig om två 18-åringaroch en 21-åring som samtliga är hemmahörande i Halmstad. Alla tre har förnekat brott i de förhör som har hållits hittills.

Har någon form av motivbild framkommit efter hand?

– Det är inget som vi går ut med än i alla fall. Men vi fortsätter att titta på den biten, säger Gisela Sjöwall som inte heller vill redogöra i detalj för hur bevisen mot de tre männen ser ut i dagsläget.

Har ni hittat något pistolliknande föremål?

– Det finns olika typer av bevisning och vi har fått in en del uppgifter som vi bearbetar. Vilka fynd vi har gjort eller inte gjort vill jag inte kommentera, säger åklagaren.

Den 10 mars går åtalstiden ut men Gisela Sjöwall räknar med att utredningen kommer att kräva mer tid än så.

Två av de tre häktade männen har dömts för brott tidigare.

21-åringen fick ett fyra månaders långt fängelsestraff för stöld och narkotikabrott 2015 och avtjänade ungdomstjänst för misshandel 2013.

En av 18-åringarnadömdes så sent som i september för olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott samt brott mot knivlagen. Han har dessutom flera narkotikabrott bakom sig de senaste åren samt ett olaga intrång 2013.

ANNONS

– Han förnekar all inblandning, säger 18-åringens försvarare Stefan Andersson om händelsen i torsdags.

Däremot finns det inga uppgifter i belastningsregistret på den andra 18-åringen.

– Jag har fått i uppdrag att inte kommentera något över huvud taget av min klient, säger hans försvarare Helene Ek Sederholm.

HPhar sökt 21-åringens advokat Stellan Elmgren utan resultat.

ANNONS