Godisfabrik med smak för livets goda

Se hur det går till i en av landets största godisfabriker.

ANNONS
|

Skumbananer, lakritsbåtar och chokladpraliner. I Sverige äter gemene man nästan 18 kg godis om året och mycket av det kommer från Warberg Candy Group – en av landets största godisfabriker. I sortimentet finns över hundra godissorter, allt från hårda karameller till mjuka kolor.

– Vi är mitt uppe i lanseringen av ett helt nytt koncept med nyttigare godis som har ett högt fiberinnehåll, naturliga smakämnen och färger samt 95 procent mindre socker, säger Håkan Persson, nytillträdd vd på Warberg Candy Group.

Se hur godistillverkningen i fabriken går till i bildspelet har ovanför.

Viktiga årtal

1946

Skeppshandlaren Gunnar Javefors köper en godisfabrik i centrala Varberg och döper företaget till Merit efter den förre ägarens dotter

1952

Godisfabriken flyttar verksamheten till nybyggda och betydligt större lokaler på Industrivägen

2004

Håkan Persson och Lennart Arvidsson med flera tar över verksamheten

2011

Företaget omsätter mer än någonsin och ökar tillverkningen av godis från 2 150 ton (2010) till 4 900 ton

2014

Warberg Candy Group tappar två viktiga kunder och förlorar 80 Mkr på kort tid. Nästan 60 livsmedelsarbetare och tjänstemän sägs upp och en konkurs är nära

20 ton

Varje dag producerar Warberg Candy Group i snitt 20 000 kg geléhallon, skumbananer, gräddkolor, punschpraliner och annat lösviktsgodis till kunder som Cloetta, Karamellkungen och Toms.

ANNONS