Fokus. Med vatten i stället för mark under kroppen krävs ännu mer närvaro under yogapasset för deltagarna. Men sup-brädan är ändå stabil och rörelserna är kontrollerade. Bild: Benjamin Andreasson
Fokus. Med vatten i stället för mark under kroppen krävs ännu mer närvaro under yogapasset för deltagarna. Men sup-brädan är ändå stabil och rörelserna är kontrollerade. Bild: Benjamin Andreasson

Fullt fokus ett krav för sup-yoga

Vid Torntorgets kaj i Halmstad äntrar yoga master George Thomas sin sup- bräda för ett pass för kropp och själ.

ANNONS
|

Deltagarna som kommit för hans yogapass på Nissans vatten tar plats även de på sina brädor och paddlar ut så att de är på lagom avstånd från varandra inför kvällens övningar.

En tyngd i vattnet garanterar att brädorna håller sig på plats under de cirka 60 minuter som väntar.

Mimmi Carlsson är inte ovan vid vare sig sup-brädor eller Nissans vatten. I vanliga fall håller hon fitnesspass på just sup, men den här kvällen ska hon köra yogavarianten.

– Jag har aldrig kört vanlig yoga, men jag provade det här nyligen och tyckte det var avslappnande och jätteskönt. Det gav mersmak, säger hon.

ANNONS

Att sitta eller stå på brädan på en vattenyta i mer eller mindre ständig rörelse beroende på vad som passerar förbi kräver balans och fokusering även om brädorna i sig är stabila.

– Det blir en väldigt bra avslappning också med vattnet och miljön, tycker Mimmi Carlsson.

George Thomas som är instruktör är väldigt rutinerad. Redan som femåring lärde han sig yoga av mamma hemma i sydvästra Indien där familjen bodde. Hela familjen praktiserade yoga och kunskaperna delar George Thomas gärna med sig av.

– Yoga på vatten är en helt annan form än på marken där jorden hjälper oss med vår balans. På vatten måste vi mentalt, fysiskt och med energin fokusera mer själva.

Han är väldigt engagerad när han beskriver vad som händer i kropp och själ under passet.

– Det är en underbar teknologi där vi hittar vår egen kraft och livet bortom all stress vi har omkring oss, säger han.

I Indien fanns inga sup-brädor, berättar George. Då gjorde familjen små flottar av bambu att sitta på.

– Det här passar alla. Man utgår från sin egen förmåga och på vatten gäller det att hitta energin i kroppen. Vi håller på en timme och då har vi också meditation och avslappning i det.

ANNONS

Entreprenören Kalle Svensson står bakom initiativet till stadens första yoga på Nissan. Han hoppas på en fin sommar.

– Vill man komma kan man boka på hemsidan och dyka upp. Utrustningen finns här, säger han.

När Sommarhalland lämnar deltagarna byter de till en ny övning. Två roddare drar snabbt förbi. Brädorna guppar till. Hela kvällen andas harmoni.

Fotnot. Läs mer på www.kitekalle.com

ANNONS