Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT

Dubbla olyckor på E6

Trafiken på E6 mellan Falkenberg och Halmstad berördes.

ANNONS
|

E6:an stängdes under torsdagseftermiddagen tillfälligt av efter två separata olyckor, men trafiken släpps nu på växelvis förbi olycksplatserna.

Den första olyckan inträffade i E6:ans norrgående riktning, mot Göteborg, i höjd med Slöinge mellan Halmstad och Falkenberg, strax efter klockan tre på eftermiddagen. Ett fordon körde där in i mitträcket.

Bråte från den olyckan ska ha gjort att två bilar kort därpå var inblandade i en kökrock på andra sidan E6, i södergående riktning mot Malmö.

– De försökte väja för skräpet från den första olyckan, och då orsakades en lättare kökrock i motsatt riktning, säger Johan Wallin, inre befäl vi räddningstjänsten.

ANNONS

Samtliga personer ska vara ute från bilarna men exakt skadläge för de inblandade är ännu oklart.

– Men det verkar ha gått relativt bra, säger Johan Wallin.

Enligt Trafikverket stängdes E6 initialt av mellan trafikplatserna Susedalen och Slöinge i riktning mot Göteborg. Trafiken leds där om förbi olycksplatsen.

– Trafiken kan ledas om via Slöinge, så det går att komma förbi, säger Wallin.

I södergående riktning, mot Malmö, är det enligt Trafikverket begränsad framkomlighet och köer att vänta.

– Arbetet handlar nu om att sanera vägbanan och få bort skräpet. Sedan blir det upp till vägverket att komma och plocka upp och sätta tillbaka mitträcket, säger inre befäl Wallin.

Enligt polisen finns det än så länge inga rapporterade personskador.

Vid klockan halv fem meddelade Trafikverket att det åter var full framkomlighet på vägen, men att det kunde vara fortsatta köer förbi de tidigare olycksplatserna.

Enligt polisen har en av förarna tagits med för provtagning, misstänkt för rattfylleri.

ANNONS