Det här händer på Wheels and Wings

Förberedelserna inför Wheels and Wings femte sommar är i full gång på motorbanan.

ANNONS
|

På fredag (14/7) går startskottet för Wheels and Wings men redan i måndags var flera hundra marknadsplatser uppmålade inför helgens marknad. Där kommer inte bara bildelar finnas till försäljning, utan också retroprylar och kläder i 50- och 60-tals stuk.

– Många säljare här brukar spendera vinterhalvåret i USA för att köpa på sig retrosaker i olika kategorier, berättar Veronica Karlberg, arrangör och ordförande i Warbergs automobile club.

Trots att både bajamajor och läktare hunnit monteras ihop är arbetet på motorbanan långt ifrån klart. Innan kalaset brakar igång på fredag ska Veronica Karlberg tillsammans med de andra frivilliga i Warbergs automobile club spika upp skyltar, fixa med avspärrningsstaket och bygga ett barnområde. Barnen kommer kunna hoppa hoppborg eller prova årets barnnyhet, att köra elbil.

ANNONS

– Det har blivit lite av en hjärtefråga för mig nu när jag har barn. Barn tycker ju inte att det är lika kul som vuxna att titta på bilar så det måste finnas något för dem att göra också, säger hon.

När det kommer till de vuxnas nyhet så ska en Miss Wheels and Wings officiellt koras för första gången. 13 tjejer kommer tävla mot varandra i att klä sig i den 50-tals inspirerade stilen rockabilly. Vem som kammar hem priset tillkännager juryn under helgen.

– Jag tyckte tävlingen kunde vara en kul grej eftersom många som kommer hit klär sig så. Tjejerna kan till exempel ha på sig prickiga kjolar med mycket underkjolarna, medan killarna har skinnjacka och lugg som Elvis, säger hon.

Om tävlingen slår väl ut kan Veronica Karlberg tänka sig att även en Mr Wheels and Wings kan krönas nästkommande år. Livemusik, en modeshow och veteranbilsbedömning är några av programpunkterna under helgen, men aktiviteter kommer inte bara ske på marken. Wheels and Wings håller även till i luften där bland annat piloten Johan Gustavsson ska ha en flyguppvisning.

– På kvällen när Johan har ljussatt flygplanet så kommer han flyga över havet utanför strandbaden och skjuta raketer, det tror jag blir en fin uppvisning, säger Gösta Karlberg som är cruisingansvarig i organisationskommittén för Wheels and Wings.

ANNONS

Sedan förra året har kommittén arbetat med flyguppvisningarna och Gösta Karlbom ser fram emot att få se på Mikael Carlssons handgjorda Fokker D sju.

– Miakel har varit med och flugit förut, men det är första gången han visar upp flygplanet under arrangemanget, säger han.

Men kvällen är ännu inte slut när motorbanan stänger sina grindar.Klockan 18 startar cruisingen genom Falkenberg.

ANNONS