Brottsutredare besökte branden

Åklagaren står fast vid brottsmisstankarna om grov mordbrand. I onsdags besökte hon och utredningsledningen den nedbrunna byggnaden.

ANNONS
|

Mannen som greps i nära anslutning till branden anhölls på tisdagsförmiddagen på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand. Nu sköts utredningen av Hallandspolisens avdelning för grova brott.

– Vi har precis tagit över detta. Jag har inte träffat honom än men jag har tagit del av vad han har sagt i förhören, säger Lars-Gunnar Perlinger, ställföreträdande chef för polisens enhet för grova brott i Halland.

Tillsammans med åklagare Sofia Corin besökte han under tisdagseftermiddagen den kraftigt brandskadade byggnaden. Det blev ett kort besök.

– Vi har dokumenterat det vi behöver nu. Det är alltid bra att ha sett platsen innan man förhör någon, säger han.

ANNONS

Bland annat intresserade sig utredarna för de övervakningskameror som finns uppsatta på olika byggnader i närområdet. Arbetet med att samla in eventuellt material från dem är redan igång.

– Vi vill också komma i kontakt med vittnen som gjort observationer sent under måndagskvällen.

De uppgifterna var dock inget som åklagare Sofia Corin ville kommentera alls under besöket i Falkenberg. Misstankarna mot mannen gäller alltjämt grov mordbrand, ett brott som vid fällande dom kan ge fängelse i mellan sex år och livstid.

– Jag har svårt att se att han inte skulle begäras häktad. Grov mordbrand är ett brott där det gäller obligatorisk häktning. Men det beror också på hur bevisläget ser ut, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Senast under fredagen måste åklagaren ha lämnat in sin häktningsframställan. Några fler förhör med den anhållne mannen kommer inte att hållas innan dess, enligt Lars-Gunnar Perlinger.

Området kring den kraftigt brandskadade byggnaden har spärrats av. När polisens tekniska utredning kan slutföras beror på hur snart brandplatsen blir fullt tillgänglig. Så sent som i onsdags blossade fortfarande sporadiska glödeldar upp som fick hanteras av de handfull brandmän som räddningstjänsten lämnat kvar för efterbevakning.

ANNONS