Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/4
ANNONS ▼

Brand rasade i bilverkstad

En större brand rasade i en bilverkstad i Träslöv på tisdagen.

Det brann på tisdagseftermiddagen häftigt i en bilverkstad i området Träslöv i Varberg. Enligt uppgifter var det en bil som började brinna på tisdagseftermiddagen. Efter klockan 16 stod hela verkstaden i lågor.

Totalt nio räddningsenheter från räddningstjänsten är på plats. Då det fanns gasolflaskor i verkstaden finns det explosionsrisk och polis på plats har spärrat av 300 meter runt verkstaden. Så kallade skyttar från Halmstad kallades in för att skjuta sönder gasolflaskorna.

– I nuläget har vi inte branden under kontroll och det finns spridningsrisk, sade Johan Wallin, insatschef på räddningstjänsten.

Enligt de första uppgifterna verkar inte någon person ha kommit till skada.

Däremot ligger det flera bostadshus och villor i närheten av verkstaden. Räddningstjänsten arbetade främst för att förhindra spridning av branden. Flera av grannarna stod utanför avspärrningarna och tittade på den häftiga branden.

– Min sambo hörde en smäll och trodde det kom från teven. Men vid andra smällen tittade hon ut och såg rök. Då ringde hon 112, säger en granne vars bostad ligger precis invid verkstaden.

En annan granne har sitt hus ett 50-tal meter från den brinnande verkstaden.
– Jag var på väg hem när jag kände röklukten. Sedan blev vi stoppade här. Det känns hemskt och fruktansvärt att stå här, säger hon.

När Hallands Nyheter nådde Räddningstjänsten kvart i sju på kvällen, brann det fortfarande i lokalen.

– Det brinner mycket kraftigt. En del av byggnaden är totalförstörd, men det finns några delar som är oskadda, säger Åsa Eriksson, kommunikatör vid räddningstjänsten Väst.

Drygt en timme senare hade branden lagt sig något. Endast ett tiotal från räddningstjänsten fanns då på plats, för att fortsätta släckningsarbetet. Men någon definitiv prognos för när arbetet skulle vara över, kunde inte Åsa Eriksson ge.

– Vi pratar om flera timmar framåt, innan det här är helt klart. Jag kan inte ge någon vidare prognos, säger hon.

Hur ser explosionsrisken ut?

– Den är fortfarande stor. Även om branden lagt sig något, så kan vi inte riskera något, säger Åsa Eriksson.

På tisdagskvällen meddelade polisen att man inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet, något som är rutin efter liknande händelser.. Samtliga räddningstjänstens styrkor hade lämnat platsen på onsdagsmorgonen. Det förelåg då inte längre någon explosionsrisk.

MEST LÄST