Bilar lappades under begravning

Som om det inte vore nog att kyrkobesökarna var på begravning. När gästerna kom ut till sina bilar var flera av dem ”lappade”.

ANNONS
|

– Visst, regler ska följas men det måste finnas lite sunt förnuft också, säger Arif Erkonukseven, en av begravningsgästerna.

Begravningen i Sankt Jörgens kapell i Varberg hölls i tisdags eftermiddag. När ceremonin var över möttes flera gäster av en parkeringsbot i framrutan på sina bilar.

– Jag tycker att det är väldigt omoraliskt att lappa bilar på de som sörjer. Regler ska följas men man måste ha lite samvete också, säger Arif Erkonukseven.

Parkeringen vid kyrkogårdenförvaltas inte av kommunen. I stället är det ett privat bolag, Parkeringstjänst Väst, som ansvarar för kontrollerna.

– Vi har ingen aning om vad som försiggår i kapellet så det är svårt för oss att ta ställning till det i ett enskilt fall, säger Stefan Gabrielsson, vd på Parkeringstjänst Väst.

ANNONS

Företaget förvaltar parkeringar från Uddevalla till Ängelholm, samma vakt har flera städer i sitt bevakningsområde.

Kan man påstå att gästerna hade otur att vakten var i Varberg just vid tillfället för begravningen?

– Man har alltid otur när man blir ”lappad”eftersom vakten dyker upp när man minst anar det, säger Gabrielsson.

Arif Erkonukseven tyckeratt det borde vara skillnad på en parkering som ligger i centrum jämfört med den vid Sankt Jörgens kapell.

– De här människorna har inte tagit plats i centrum från andra bilister, de har ställt sig i parkeringsrutorna men har missat att sätta dit en p-skiva, säger Erkonukseven som själv inte fick böter.

– Jag hade tur, jag var på banken innan och hade redan ställt skivan, säger han och berättar att de flesta som fick böter inte kommer från Varberg och därför var ovana vid att använda p-skiva.

Två timmar, längre än så får man inte parkera utanför kapellet vilket också skyltarna talar om. Anledningen är tidigare problem med en fylld parkering.

– Fram till för 7–8 år sedan var det fri parkering, problemet var att platserna ofta var upptagna av andra bilister. Det fanns ingen plats för de som skulle besöka kyrkan eller en gravplats, säger Fredrik Ivarsson, kyrkoherde i Varbergs församling.

ANNONS

Kan du förstå gästernas irritation?

– Självklart, jag blir också irriterad när jag får parkeringsböter. Jag förstår också att det känns extra tråkigt i samband med att man besöker en begravning.

Vad kan ni i församlingen göra för att detta inte upprepas?

– Kanske kan vi påminna begravningsbyråerna att informera tydligare om detta.

ANNONS