Annika erbjuder sommarhus till ensamstående mamma

Annika Bergmans inlägg på Facebook där hon erbjuder sitt sommarhus i Falkenberg har gillats och delats 3000 gånger. Anledningen är att hon efterlyser en ensamstående mamma med barn som har det tufft och som vill bo i huset under en vecka när hon själv inte nyttjar det. – Jag hoppas kunna inspirera andra med att bidra med det här inlägget, det är inga stora uppoffringar för att göra något extra gott för någon annan.

ANNONS
|

I förra veckan lade Annika Bergman ut ettFacebookinlägg med ett värmande erbjudande: "Som traditionen numera bjuder... v 30 lånar jag ut mitt hus utanför Falkenberg. Söker därför en ensamstående mamma som har det tufft och som behöver en veckas semester med sina barn. Skicka PM."

Inlägget, som har runt 3000 likes och delningar, har fått en stor positiv respons. Kommentarsfältet är fyllt med förslag på personer, och hyllningarna strömmar in.

– Det är jättemånga som hör av sig. Det är så många som har det svårt och kämpar och sliter:kvinnor som lever med våldsamma män, kvinnor som är utbrända. Man inser att livet verkligen är ett lotteri.

ANNONS

"Någrabarn borde verkligen få uppleva det"

Erbjudandet om sommarhuset i Falkenberg är dock inte något nytt,detta är femte året som honlånarut huset till en familj som har det tufft ochbehöver få komma bort och uppleva havet.

– Det finns så mycket fint här, det går att springa vid havet och några barn borde verkligen få uppleva det, säger Annika Bergman.

Liten uppoffring

I år valde Annika Bergman att lägga ut erbjudandet om sommarhuset på Facebook för att kunna inspirera andra att göra liknande saker.

–Jag är privilegierad med ett gott liv, och jag har möjlighet att dela med mig. Vi har ett hyggligt skyddsnät i Sverige men i dessa tider behöver vi mänsklig värme och generositet mellan människor.

Inlägget, som lades ut i förra veckan, har redan gett Annika runt 800 förslag på familjer.

–Det är väldigt svårt för jagskulle ju vilja hjälpa alla, men det går ju inte. Det är ju en liten grej för mig, men för de här barnen blir det någonting, en annan sommar, säger Annika Bergman.

ANNONS