Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

20 kan förlora jobbet på Strängbetong

Strängbetong föreslår en neddragning med 20 tjänster på fabriken i Veddige. – Vi har ett företag som går väldigt bra, men det hjälper inte när de i Stockholm gör som de vill, säger Anders Friebe, lokal facklig ordförande i IF Metall.

Beskedet kom på torsdagseftermiddagen efter att de centrala förhandlingarna mellan företag och fack avslutats.
– Vi har haft information i dag efter de centrala förhandlingarna och om vad det innebär för fabriken i Veddige. Förslaget för fabriken där är att dra ned med 20 personer, på både tjänstemannasidan och bland produktionspersonalen, säger Filip Sten, kommunikationschef på Strängbetong.


En märkbart besviken Anders Friebe, lokal facklig ordförande, ringer upp på väg hem från jobbet.
– Det är jättesvårt att förstå varför man gör det nu. Företaget räknar med att produktionen ska plana ut lite under 2018, men fram till dess har vi väldigt mycket jobb. Det är många som blir oroliga och vi äldre som har varit med ett tag blir bara förbannade, säger Anders Friebe. 
Totalt handlar varslet om 20 personer, 17 som är anslutna till IF Metall samt tre tjänstemän.
– Det vi gör här är ett hantverksjobb, det är händer som bygger allt. Tar man bort händer så kommer självklart produktionen gå ner. De där jädra konsulterna kan säga vad de vill, men det är så det fungerar, säger Friebe. 


Den 16 oktober startar de lokala förhandlingarna.
– Det enda vi kan hoppas på är att varslet inte blir verkställt, kan de få ordning på all ekonomi så kan vi kanske klara oss, säger Friebe.

Läs mer: Dystra miner efter beskedet

MEST LÄST