Inbrott på Willys igen

Gärningsmän tog sig in på Willys – en vecka efter senaste inbrottet. Det kan handla om samma stöldliga.

ANNONS

Willys i Falkenberg har på nytt utsatts för ett inbrottsförsök. Strax innan klockan fem natten till onsdagen gick larmet.

Polisen rapporterar att okända personer tagit sig in i lokalerna och försökt få upp skåp med vinkelslip. Gärningsmännen har inte lyckats och har troligen inte fått med sig något gods.

– Vi vet inte exakt hur de tagit sig in. Den första rapporten sa att de brutit sig in via taket, men det är oklart ännu, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen.

Men bilder från platsen visar att de förmodligen tagit sig in via samma fönster som förra veckan, strax vänster om entrén.

ANNONS

När polis och väktare anlände till platsen fanns inga personer kvar vid livsmedelsbutiken.

– Vi fick larmet 04.51 och var på plats 04.56, men gärningsmännen hade försvunnit i okänd riktning, säger Peter Adlersson.

Det finns ingen gripen och polisen har spärrat av butiken för en teknisk undersökning. Det skedde även ett inbrott i godis- och snusbutik i Kållered i natt. Det kan ha kopplingar till samma personer som tog sin in på Willys.

I onsdags utsattes Willys i Falkenberg för ett liknande inbrott. Då fångades flera gärningsmän på kameraövervakningen iklädda rånarhuvor. De lämnade platsen i en svart Range Rover och rånade en dryg timme senare en parfymbutik i Göteborg. Polisen efterlyste en rånarliga som härjat i flera veckor.

– Om allt hänger ihop är för tidigt att säga. Vi vet inte om det här är samma personer, men det finns många likheter och det är klart att vi ska titta på den möjligheten, säger Peter Adlersson.

ANNONS