BILD: Maja Suslin / TT Arkiv
BILD: Maja Suslin / TT Arkiv

Äldre kvinna lurad av mattbedragare

Polisen: "Tillvägagångssättet känns igen"

ANNONS
|

Under fredagseftermiddagen kallades polis till en kvinna i 85-årsåldern i Falkenberg. Hon hade då blivit uppringd av en man som påstod att hon fanns med i ett kundregister, och att han därför kunde erbjuda henne att köpa äkta mattor till ett bra pris.

– Hon tyckte att det lät intressant så han kom över med mattorna, säger polisens presstalesperson JennyWidén.

När mannen var på plats hos kvinnan insåg hon att hon inte hade några kontanter, varpå han erbjöd sig att köra henne till en bankomat och hjälpa henne att plocka ut pengar.

– När affären är avklarad upptäckte hon att han plockat ut mer pengar än de kommit överens om, och när hon tittar närmare på mattorna så är de inte äkta, säger Jenny Widén.

ANNONS

Polisen kom dit och en anmälan om bedrägeri är upprättad.

Tillvägagångssättetär tyvärr inte okänt för polisen, även om metoden varierar. Oftast handlar det om bedragare som på något vis försöker komma in till just äldre personer genom att hävda att de ska kontrollera vattnet, tv:n eller annat. Det har även tidigare rapporterats om just mattbedrägerier.

– Det är väldigt tråkigt med de här olika typerna av bedrägerierna som riktar in sig särskilt mot äldre. Jag vill påminna om att vara uppmärksam och inte släppa in folk man inte känner. Kan man kontrollera att de är därifrån de säger sig vara är det alltid bra, säger Jenny Widén.

ANNONS