Flera döda vildsvin kan ha hittats på kort tid

På måndagen flöt ett dött vildsvin i Nissan genom Halmstad. Kommunens personal hittade ett vildsvin på Västra stranden förra månaden och HP har fått ytterligare en bild på en död gris som ska ha legat på Östra stranden för tre veckor sedan.

ANNONS
|

Det händer att kommunens personal får samtal om döda djur som hittas av allmänheten i naturen. Men det är ändå inte så ofta som det handlar om vildsvin.

– Då brukar det vara efter trafikolyckor, säger Roger Nilsson vid kommunens naturparkenhet och förklarar att man hittade ett dött vildsvin på Västra stranden för en månad sedan.

– Det var ett fullvuxet djur, säger han.

Han och kollegorna är de som får rycka ut när allmänheten ringer in om kadaver som ligger på stränder eler skogsstigar där många människor rör sig. Han känner inte tillvildsvinet som flöt i Nissan, eller det som vi har fått in en bild på från Östra stranden. Det är inte något som, så vitt han vet, har kommit till kommunens kännedom hittills.

ANNONS

– Om det handlar om tre olika djur så är det ovanligt, säger han.

Att vildsvin hamnar i Nissan händer annars oftast när isen släpper och de går igenom.

– Då tar de sig inte upp. Men det kan ju vara så att de har gått i för att ta sig över någonstans och drunknat, säger Roger Nilsson som tror att vildsvinet i Nissan som vittnen larmade polisen om i måndags kommer att flyta i land på Västra stranden.

– De följer med Nissan ut och sedan in där, säger han men tillägger att det inte är helt vanligt med den här sortens iakttagelser.

ANNONS