Stenbecksfärens mobiloperatör Tele2 redovisar en högre vinst än i fjol. Arkivbild
Stenbecksfärens mobiloperatör Tele2 redovisar en högre vinst än i fjol. Arkivbild

Tele2-aktien lyfter kraftigt efter stark rapport

Det var tummen upp på börsen för mobiloperatören Tele2:s rapport för årets andra kvartal. Aktien lyfter med drygt 9 procent i den inledande handeln.

ANNONS
|

Tele2 redovisar en vinst före skatt på 670 miljoner kronor för andra kvartalet i år. Det kan jämföras med vinsten på 530 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

Rörelseresultatet landade på 1040 miljoner kronor, jämfört med 895 miljoner kronor i fjol. Analytiker hade i genomsnitt räknat med ett rörelseresultat på 960 miljoner kronor, enligt Reuters sammanställning.

Omsättningen för bolaget, som ingår i Stenbecksfären, uppgick till 6491 miljoner kronor, jämfört med 6152 miljoner kronor ett år tidigare.

Rörelseresultatet före av- och nedskrivningar (ebitda) uppgick till 1789 miljoner kronor, jämfört med 1581 miljoner kronor andra kvartalet 2017.

ANNONS

“Fördelarna med fusionen med Com Hem blir allt tydligare, liksom logiken bakom samgåendet med T-Mobile i Nederländerna. Båda bidrar till att stärka vår befintliga handlingsplan för att under de kommande åren skapa ökat mervärde för våra kunder", skriver vd Allison Kirkby i rapporten.

En av de största förändringarna var att nettokundintaget minskat kraftigt jämfört med samma mätperiod i fjol.

TT

ANNONS