Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/2
ANNONS ▼

Uroog Hübner: ”Att starta företag är mitt livs bästa beslut”

Att starta eget var ett stort steg för Uroog Hübner, som sedan drygt ett år tillbaka driver Haut hud- & fotvård.

– Det är mitt livs bästa beslut. Alla säger att det första året är värst, så jag förväntade mig faktiskt att det skulle bli ännu tuffare. Nu känner jag att jag börjar komma dit jag ville med företaget, säger hon.

– För att vara ett litet, nystartat företag, så har jag många återkommande kunder, det är jag väldigt tacksam för.

Uroog, som är uppvuxen i Tyskland och utbildad på Hamburger Berufsfachschule für Kosmetik, har alltid haft som mål att driva eget, men att det skulle bli i Sverige var inte den ursprungliga planen.

– Jag ville jobba några år och skaffa mig erfarenhet från branschen, sedan skulle jag starta en salong i Hamburg, berättar hon.

Men efter två år på en klinik för hårtransplantationer hamnade Uroog, som är auktoriserad hudterapeut och medicinsk fotterapeut, i stället i Reykjavik, där hon fick jobb på ett stort spa.

– Min man, som kommer från Halmstad, studerade på Island då, så vi bodde där ett år innan vi flyttade till Sverige.

Som nyinflyttad i Halmstad arbetade Uroog extra på The Spa i Tylösand, men kände att det började bli dags att göra verklighet av tankarna på en egen salong.

– Jag trivdes bra, men det var inte riktigt det jag ville göra. På ett spa är det mer fokus på välbefinnande och det är mycket turister som bara kommer en gång. Jag vill kunna följa mina kunder.

Målbilden var en liten, personlig salong med fokus på professionella behandlingar för ansikte och fötter.

– Det klart att avkoppling är en del i mina behandlingar också, men jag ser inte Haut som en skönhetssalong, utan mer som en liten klinik där jag kan hjälpa människor som har problem med sin hud eller sina fötter. Det ingår till exempel alltid en konsultation i mina ansiktsbehandlingar. Om jag har kunskap om kundens kostvanor, eventuella mediciner och så vidare, så får jag en bättre bild av varför huden ser ut som den gör.

Med stöd från Youngcubator satte Uroog i gång att förverkliga sin idé och i november 2015 öppnade Haut hud- och fotvård.

– Jag fick en bra start. För att folk skulle få upp ögonen för Haut erbjöd jag behandlingar till halva priset, så det var faktiskt fullbokat de första månaderna.

Att det är en bransch med tuff konkurrens avskräckte inte henne.

– Visst finns det många skönhetssalonger med samma behandlingar, men jag har mitt sätt att arbeta. Det är som med frisörer – alla kan klippa, men om du hittar en som du gillar, så kommer du att fortsätta gå dit hela livet.

En stor personlig utmaning för Uroog var språket. Även om hon förstod allt, så var det nervöst att prata svenska i början.

– Alla är inte bekväma med engelska och jag var orolig att inte kunna förklara för kunderna vad jag gör under behandlingen. Men, jag tänkte att jag får kasta mig ut och försöka – och det fungerade, även om det blir något tyskt eller isländskt ord ibland.

Än så länge har hon inga anställda, men kanske i framtiden.

– Jag vill expandera, men jag vill inte ha en större salong. Här kan jag fokusera helt på kunden som sitter framför mig, säger Uroog.

MEST LÄST