Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Jörgen Westman, butikschef på Siba i Halmstad.
Jörgen Westman, butikschef på Siba i Halmstad.

Siba i omvandling – stänger i Halmstad

Siba släcker ned sina hemelektronikbutiker i Halland och på flera andra platser runt om i landet. Butiken i Halmstad stänger för gott vid kommande månadsskifte. Nio anställda tvingas se sig om efter nya jobb. Siba har slagits ihop med e-handelsbolaget Netonnet AB som omvandlar återstående butiker i kedjan till så kallade Netonnet lagershoppar i stället.

Netonnet Group, som säljer hemelektronik både på nätet och i fysiska butiker, ska framöver fokusera på ett enda varumärke – just Netonnet.

Den affärsmässiga konverteringen sker under våren 2017 och Sibas butiker i Halmstad och Kungsbacka ingår inte i nysatsningen.

– Det känns givetvis vemodigt och beklagligt att behöva avveckla butiken, men företagsledningen gör bedömningen att vår nuvarande butik i Halmstad saknar rätt förutsättningar för att omvandlas till en Netonnet Lagershop, där kunderna handlar och plockar varor direkt från lagerhyllor, säger Jörgen Westman, sedan knappt tre år butikschef på Siba i Halmstad.

– Vi fick beskedet om nedläggning för ett par veckor sedan. Nu får vi inrikta oss på en snygg sorti med utförsäljning så att företaget sedan kan fokusera på den fortsatta expansionen av Netonnets varumärke, konstaterar han.

Netonnet har sedan hösten 2016 redan öppnat nio lagershoppar varav en är belägen i Norge och utgör kedjans första fysiska etablering i landet. Bland annat har Växjö, Västerås, Sundsvall, Svågertorp, Östersund och Uddevalla nya Netonnet lagershoppar medan Göteborg har tre. Flera Netonnet-premiärer av omvandlade Siba-butiker är att vänta.

Siba grundades 1951 i Göteborg. 2011 köpte ägarfamiljen Bengtsson ut Netonnet från börsen. I dag är Siba/Netonnet ett av Nordens ledande handelsföretag inom hemelektronik. Företaget marknadsför kapitalvaror inom radio, tv, datorer, telefoni och hushållsprodukter. I koncernen ingår sammantaget 42 försäljningsställen i Sverige, Norge och Danmark med huvudkontoret i Göteborg.

Butiken i Halmstad, invid Severins Möbler, har funnits sedan 1989.

MEST LÄST