Kurserna steg brett på New York-börsen på tisdagen. Akrivbild.
Kurserna steg brett på New York-börsen på tisdagen. Akrivbild.

Glädjeskutt på Wall Street

ANNONS
|

Tisdagens handel bjöd på en kraftig uppgång av ledande index på New York-börsen, efter positiva rapporter från flera stora bolag. Tekniksektorn som tog rejält med stryk på måndagen ledde uppgången tillsammans med hälsosektorn.

Marknaden förväntar sig en serie starka rapporter under veckan och hoppas att detta kan dämpa oron för hur tullkriget med Kina och mysteriet med den försvunne saudiske journalisten Jamal Khashoggis ska påverka världshandeln.

Investmentbanken Goldman Sachs redovisar ett vinstlyft på 20,5 procent för årets tredje kvartal och aktien steg med 3,0 procent. Storbanken Morgan Stanley redovisar ett vinstlyft på 19 procent för samma period och uppgången för aktien stannade på 6,0 procent.

ANNONS

Elbilstillverkaren Teslas aktie steg 6,5 procent efter nyheten att en domstol har godkänt en uppgörelse mellan grundaren Elon Musk och den amerikanska finansinspektionen, SEC.

Dow Jones industriindex ökade 2,2 procent, Nasdaqs kompositindex steg 2,9 procent och S&P 500 gick upp 2,1 procent. Det är den största dagliga uppgången sedan i mars för samtliga tre stora index.

TT-Reuters

ANNONS