MQ presenterar delårssiffror. Arkivbild.
MQ presenterar delårssiffror. Arkivbild.

Damkollektion sänker MQ

Klädkedjan MQ redovisar ett rörelseresultat på 28 miljoner kronor för tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret. Det kan jämföras med 36 miljoner samma period föregående år. Den jämförbara försäljningen minskade samtidigt med 4,3 procent.

ANNONS
|

MQ-koncernen har haft ett tufft år på börsen och aktien har nästan halverats i värde samtidigt som man tvingats till ett omställningsprogram.

Den minskade försäljningen för perioden mars–maj skedde samtidigt som försäljningen i marknadens jämförbara butiker ökade med 1,4 procent enligt HUI.

Orsaken de svaga försäljningssiffrorna är framförallt dåligt intresse för koncernens damkläder, skriver MQ.

"MQ:s egna varumärken i damkollektionen underpresterar och står för hela försäljningsminskningen", skriver vd:n Christina Ståhl i rapporten.

Koncernens varulager uppgick den 31 maj till 320 miljoner kronor, en ökning från tidigare 306 miljoner kronor, samtidigt meddelar koncernen att man fortsätter att se efter kostnadsbesparingar.

ANNONS

"Arbetet med att bevaka och se över butiksnätet förstärks ytterligare. Justeringar – såsom flytt, stängningar, minska respektive utöka butiksyta görs möjliga med korta hyreskontrakt. Vi säger löpande upp befintliga hyreskontrakt för omförhandling och sänkta kostnader", skriver Christina Ståhl i rapporten.

Rapporten blev nu Christina Ståhls sista som vd innan hon lämnar över till Ingvar Larsson.

TT

ANNONS