Den gigantiska miljöbluffen

ANNONS
|

nVi har blivit grundlurade av miljöapostlar av olika slag. IPCC:s rapport från mötet i Bali, har tyvärr politiserats och är helt felaktig, 2500 forskare deltog i konferensen och slutdokumentet visar utåt en enig fasad, som baseras på 5 (fem) vetenskapsmän som har kommenterat hela underlaget.En kort förklaring krävs.

"Working Group 1-är av fundamental betydelse, tar fram de vetenskapliga data som är avgörande för senare analyser och kommentarer.WG 2-3 – bygger på rapporter och data,som WG 1 tagit fram. Av de 2500 vetenskapsmän som deltog i denna process var det 600 som var med i WG 1. 1900 ägnade sig endast åt WG 2 och WG 3 och fick inte framföra några synpunkter och data på WG 1.

ANNONS

Hela rapporten omfattar elva kapitel och av olika anledningar "försvann" 2495 vetenskapsmän. En viktig faktor är att IPCC håller sig med "editors" som skall godkänna vetenskapmännens kommentarer. Dessa "editors" kan ändra eller stryka vetenskapsmännens kommentarer utan att motivera varför. Däremot måste vetenskapsmännen motivera varför de vill kommentera eller ändra i texten. Så går det till när vetenskapen skall anpassas till politiken. Nu har 400 forskare protesterat mot IPCC och att resurser kan användas på bättre sätt, exempelvis att bidra till att u-länderna får större möjligheter att utvecklas, än att följa IPCC:s rekommendationer som skulle leda till ekonomisk katastrof.

Solens aktivitet styr klimatet på jorden, det finns ingen eller endast minimal "man-made" påverkan av klimatet på grund av koldioxid, forskningen visar detta. Temperaturen på jorden varierar och har gjort så under 100 000-tals år. Jorden är nu i en period mellan två istider, i slutet av mellanperioden då jorden genomgår en naturlig uppvärmning pga en ökad solaktivitet.

Ökad solaktivitet innebär att mer koldioxid förångas från oceanerna som innehåller enorma mängder koldioxid. Det är en naturlig balans mellan koldioxid i atmosfären och oceanerna som innehåller femtio ggr mer koldioxid än atmosfären. Koldioxid är en av flera s k "växthusgaser" och uppgår i atmosfären till 0.03 % och den viktigaste växthusgasen är vattenånga som uppgår till 0.22 %. Koldioxid behövs för all växtlighet. Sedan 1998 har världens temperatur varit konstant eller sjunkit, ingen katastrof på väg. IPCC:s rapport baseras på s k datamodeller som enligt IT-experter innehåller s k "fudge factors" som ger överdriven effekt av koldioxid för att passa till IPCC:s agenda.

ANNONS

Jorden har upplevt många variationer och klimatet har inte orsakats av mänskliga ativiteter. Människan kan inte styra klimatet och vi har svårt att förutsäga detta exempelvis tre dagar framåt, hur skall vi då veta vad som händer om hundra år? Kunskap är makt, som bekant, uppenbart är att makt och politik är en vansklig kombination, maktberusning och "fartblindhet" är ofta ingredienser i den farliga "soppan". Det är förvisso inte lätt att stå emot auktoriteter med en maktapparat och många miljoner i bagaget. Men sök kunskap på egen hand utan påverkan utifrån.

ANNONS