Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Ny Silverholt i HBK:s A-trupp

Lillebror Oliver har redan debuterat i superettan. Ny lyfter Halmstads BK upp näste Silverholt i A-truppen: yttermittfältaren Simon, 19.

Den Astriofostrade talangen var med i det HBK-lag som tidigare i höst vann SM-guld för juniorer via en 5–3-seger i finalen mot Hammarby.

Sent på fredagskvällen meddelade Bollklubben att han belönas med en plats i den allsvenska A-truppen inför 2013.

– De som har förtjänat möjligheten vill vi ge möjligheten. Simon är unik på det sättet att han redan gått igenom så många motgångar som spelare. Därför vet jag redan nu att han kan hantera det på rätt sätt; med ambitiöst och hårt arbete, säger HBK:s tränare Jens Gustafsson till klubbens hemsida.

Simon Silverholt själv berättar om sina problem med lårens baksidor, ljumskarna och skelettet:

– Det började när jag spelade för Astrio och var 16 år, sedan fortsatte det. Det är väl först den här säsongen jag varit helt skadefri. Jag har växt snabbt och jag hängde inte riktigt med. Nu har jag inga problem längre, säger han till hbk.se.

Ett år yngre brodern Oliver Silverholt, som är back och mittfältare, gjorde åtta superettanmatcher för HBK under 2012. Brödernas pappa Glenn satt tidigare i styrelsen, men anställdes nyligen som klubbens försäljnings- och marknadschef.