Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Detaljplan på g. Ett förslag på ny detaljplan för området där Restaurang Salt i dag huserar ska ut på samråd nu i sommar efter beslut i kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Syftet är att planen ska omfatta restaurangverksamhet så att verksamheten kan få bygglov. Men politikerna är inte eniga.

  Ny plan kan bli Salts räddning

  I sommar ges möjlighet att tycka till om förslag på ny detaljplan för området där restaurang Salt ligger. En ny plan är ett måste om restaurangen ska få vara kvar.

  Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott beslutade i november i fjol att i en detaljplan pröva lämpligheten i att ha restaurang på fastigheten Tyludden 1:1 där omtvistade restaurang Salt i dag ligger. Som HP berättat har restaurangen i flera år hankat sig fram på tillfälliga bygglov i väntan på att en ny detaljplan tas fram och dessa bygglov har överklagats flera gånger.

  Lagom till sommaren finns nu ett förslag på detaljplan färdigt. Majoriteten i kommunledningens samhällsbyggnadsutskott med ordföranden Henrik Oretorp (C) i spetsen beslutade i måndags att skicka ut förslaget på samråd samtidigt med ett nytt större planprogram för Tylösand.

  - Det är avsiktligt att samrådet kommer nu till sommaren. Vi vill att så många som möjligt får tycka till om Tylösands utveckling och möjligheterna att öka attraktionen för det här området, säger Henrik Oretorp.

  Att det finns behov av att öka utbudet av service och aktiviteter i Tylösand och locka ännu fler boende och turister är politikerna ense om. Däremot är Socialdemokraterna inte positiva till att restaurang Salt föreslås få ha verksamhet på nuvarande plats i framtiden.

  - Vi är mycket tveksamma till att de får etablera sig permanent där de är i dag. Det finns flera bättre placeringar för den verksamheten än där den nu ligger, säger Bertil Andersson (S).