Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/5
ANNONS ▼

Amer Ajvaz ska charma ensam mamma

Svårt att hitta kärleken? Gör som Amer Ajvaz och sök till en dejtingsåpa på tv. I höst är han en av deltagarna i den populära realityserien ”Ensam mamma söker”.

I mitten av oktober gör TV3:s klassiska dejtingsåpa ”Ensam mamma söker” comeback i tv-rutan efter ett längre uppehåll. Den första säsongen sändes för tio år sedan och upplägget – som går ut på att tre ensamstående mammor ska hitta kärleken på bästa sändningstid – är detsamma även i årets omgång.

Och precis som tidigare gör ett gäng kärlekstörstande killar allt som står i deras makt för att charma och uppvakta singelmammorna, både i grupp och på tu man hand. En av de medverkande är 33-årige Amer Ajvaz från Halmstad.

– Jag måste erkänna att jag sökte mest för skojs skull. Det dök upp annonser i mitt Facebookflöde och jag taggade mig själv utan att tänka efter. Ett tag senare ringde de från TV3 och undrade om jag ville vara med, säger han.

Men att tacka ja till att medverka i en av Sveriges populäraste realityserier var inte helt självklart.

– När man slängs in i en tv-inspelning som hela svenska folket kan ta del av så vet man ju inte vad som väntar. Kommer jag bli en offentlig person och kommer det skrivas mycket om mig och min bakgrund? Jag funderade fram och tillbaka men till slut bestämde jag mig för att vara med.

Under programmets gång skickas killarna hem en efter en tills endast en återstår. Huruvida det är Amer Ajvaz som gör starkast intryck på tjejerna återstår att se – några smaskiga detaljer kring produktionen kan han av förklarliga själv inte dela med sig av.

– Många tjatar och försöker få mig att avslöja hur det har gått men jag får inte säga något som kan skada produktionen. Jag hade jättegärna berättat om jag hade fått. När jag läste avtalet första gången tänkte jag ”hur ska jag hålla koll på allt”, men sedan kom jag på att det var så enkelt att jag bara behövde hålla tyst.

”Ensam mamma söker” spelades in på en herrgård utanför Åmål i somras, den här gången med artisten Jessica Andersson i rollen som programledare.

– Det var ett väldigt fint ställe vi var på och alla var trevliga. Det kändes som att vi var ett gäng grabbar som umgicks och hade kul. Ibland glömde man bort att det var en tävling, jag såg de andra deltagarna mer som polare än konkurrenter. Jag är glad att jag ställde upp, det var den här sommarens roligaste upplevelse, säger Amer och fortsätter:

– I början var det jobbigt att ha kameror omkring sig. Man var väldigt nervös men det gällde att försöka slappna av och låtsas som att kamerorna inte fanns. Men jag måste erkänna att det var ganska obekvämt några gånger, speciellt när man var på dejt.

Det första avsnittet av programmet sänds den 19 oktober på TV3 och Viafree – då sitter Amer Ajvaz, som hittills inte har sett något av det inspelade materialet, bänkad framför tv:n.

– Det är lugnet före stormen nu. Jag är lika nyfiken som alla andra och jag hoppas att tv-tittarna får en rättvis bild av hur vi hade det. Jag har sett många realityserier där man har klippt så att vissa framställs som mer desperata än andra, säger han.

FAKTA Amer Ajvaz

Ålder: 33 år.

Bor: Lägenhet i Halmstad.

Familj: Singel.

Gör: Bagare på Östras Bröd.

Fritid: Åker skateboard, spelar tv-spel och fiskar. Har även ett stort intresse för hockey och musik. ”Jag åker på så många konserter jag hinner och har råd med”.

MEST LÄST