Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/2
ANNONS ▼

Trio leker med klassisk pjäs

I morgon onsdagstartar teaterhösten i Halmstad – vid lunchtid. Det är 123 Schtunk som kommer till Festsalen på teatern och bjuder på ”Rid i natt”, en föreställning där i stort sett vad som helst kan hända.

123 Schtunk – Lasse Beischer, Josefine Andersson och Dick Karlsson – var även på plats vid årets första lunchteater 25 april, och spelade då samma pjäs: Vilhelm Mobergs ”Rid i natt”.

Men alla som åt lunch och såg föreställningen den gången kan lugnt se den igen. Det kommer inte att vara samma show.

123 Schtunk leker med klassiska berättelser, avbryter och improviserar – och halkar in på skrattframkallande stickspår (de hann aldrig till slutet av pjäsen vid förra besöket).
Trion på scenen drar gärna in publiken i handlingen på ett snällt sätt.

Vid föreställningen i våras var det framför allt anställda vid el- och byggfirmor som fick många passningar om långa lunchmöten.

Höstens andra föreställning i Halmstads teaterförenings program är mera allvarlig. Tisdag 17 oktober spelar Görel Crona (som även är regissör), Johan Fagerudd och Johan Hedenberg ”Fordrings-ägare” av den evigt aktuelle August Strindberg i Figarosalen.
Det är ett triangeldrama om hämnd och äktenskaplig vånda som utspelas på ett badortshotell.

Tisdag 7 november spelas ”Who are u”, en dansföreställning med Art of Spectra som framförs på Kulturhuset – och torsdag 16 november är det dags för en barnboksklassiker: ”Den lille prinsen” i Figarosalen.

Det var Antoine de Saint- Exupéry som skrev boken för 70 år sedan, och den fantasifulla historien om en pilot som tvingas landa i öknen och möter en prins har fascinerat barn och vuxna sedan dess.

Riksteaterns föreställning är speciell på det viset att den spelas på arabiska, och översätts med hjälp av en textmaskin. Rollerna spelas av Helen Al-Janabi, Ibraheem Manaem och Anji Al Youssef.

Höstens tre sista föreställningar är ”Olydnad” på Kulturhuset 30 november, ”Bjällerklang” på Folkets hus i Oskarström 3 december och ”Dödsängel” på Kulturhuset 11 december.

Men Halmstads teaterförening bjuder, som vanligt, även på flera direktsända operaföreställningar, nämligen ”Norma” 8 oktober och ”Trollflöjten” 14 oktober, bägge i Figarosalen.

Nästa år väntar ännu mer opera och teater, men till detta får vi återkomma.

MEST LÄST