Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/3
ANNONS ▼

Bamse strider mot stark man på arenan

På lördag intar Bamse och hans vänner Halmstad Arena. Den här gången får den ursnälla björnen kämpa mot Magnus Samuelsson, världens starkaste man.

Det är familjepjäsen "Bamse och världens starkaste man" som landar i Halmstad i helgen.

– Vi hade fem föreställningar i Stockholm förra hösten och det blev en dundersuccé. Nu åker vi ut i resten av landet, säger Dan Andréasson vid Bamseförlaget.

Han är son till Rune Andréasson (1925–1999), som skapade figuren Bamse på 1960-talet, och fortsätter jobba på olika plan med den ständige barnfavoriten.

– Det kommer många föräldrar på föreställningen som minns Bamse från sin egen barndom, och nu satsar vi även på en tredje generation – mor- och farföräldrar, säger Dan.

I föreställningen får publiken följa Vargen som fått ett återfall i skurkaktighet, påhejad av Reinard Räv. Dessutom träder en riktig människa in i handlingen: Magnus Samuelsson som 1998 vann titeln "Världens starkaste man".

– Han hamnar på den onda sidan, lockad av Reinard Räv, säger Dan.

Magnus Samuelsson är speciell på flera sätt på scenen. Han pratar själv medan de andra skådespelarna rör på munnen, till repliker som är förinspelade.

– De kan inte prata inne i sina dräkter. Men de har tränat hårt på att synkronisera sina rörelser med replikerna, och det fungerar jättebra, säger Dan. 

Hur den timslånga "Bamse och världens starkaste man" slutar ska vi inte avslöja, men Bamse brukar fixa det mesta. Han har ju dunderhonung...

Fakta: Bamse och världens starkaste man

• Föreställningen är skriven av komikern Peter Magnusson och musiken är komponerad av Martin Stenmarck. 

• Bland skådespelarna som har spelat in rösterna kan man nämna Tomas Bolme, Fredrik Dolk, Morgan Alling, Steve Kratz och Ia Langhammer. Det är dock andra skådespelare som agerar på scenen.

MEST LÄST