Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Sara Öster ska försöka leta upp guldkornen inom nöjeslivet i Sydhalland. 
Sara Öster ska försöka leta upp guldkornen inom nöjeslivet i Sydhalland. 

Sara Öster ser fram emot att ge sig ut i nöjesvimlet

I dag blir Sara Öster, 31 år, ny reporter på för nöjes- och kulturavdelningen på Hallandsposten. Hon är en småländska som har hamnat i Halmstad tack vare att sambon Jesper bodde här.

Välkommen att efterträda mig Sara, nu när jag börjar som familjeredaktör. Du vikarierade ju hos oss i somras som allmänreporter och nu är du tillbaka igen. Hur känns det?

– Jättespännande. Det ska bli roligt att koncentrera sig på ett speciellt område, och jag ser fram mot att leta upp guldkornen inom nöjeslivet i Sydhalland.

Var kommer du ifrån?

– Jag är uppväxt i småländska Hovmantorp där familjen bodde granne med Charlotte Perellis föräldrar. När jag senare gick i gymnasiet flyttade vi till Växjö.

Det där med Perrelli är en klar kulturell merit. Var har du jobbat tidigare som journalist, förutom HP?

– Jag har vikarierat på radio P4 i Halmstad och på Gotland, och på SVT Halland. Men de senaste tre veckorna har jag, min sambo och en kompis semestrat i Karibien.

Det låter som en perfekt uppladdning för ditt nya jobb. Vad gillar du mest på nöjes- och kulturscenen?

– Musik och film. Ett av mina favoritband är Daft Punk som jag har lyssnat på i många år, men jag är intresserad av – och beredd på – att skriva om allt möjligt.

Har du själv spelat musik, teater eller gjort något liknande?

– Ja, som liten gick jag i dramagrupp och spelade teater, men sedan tog fotbollen över. Jag var anfallare i Öster som spelade i serien under allsvenskan, och eftersom jag även bodde i stadsdelen Öster skrev lokaltidningen rubriker som "Öster från Öster gjorde mål för Öster". 

Fotnot: På dagens familjesida intervjuar Sara Öster Per Kågström – som alltså är ny familjeredaktör.  

MEST LÄST