Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/2
ANNONS ▼

Sommaren kom med Per Gessle

Det var förstås många som ville se Per Gessle, stadens son, en kväll när vädret plötsligt var som det ska vara i juni, juli, augusti.

Det är som vanligt när Per Gessle uppträder i stan, antingen som sig själv, frontman i Gyllene tider/Roxette eller – som i kväll – allting på en och samma gång.

Det är i alla fall en massa folk, drygt 11 000, som vallfärdat till Brottet och många är från alla tänkbara platser.

Jag hör många olika dialekter i publikhavet och längst fram står några obligatoriska argentinska fans i blå-vitrandiga landslagströjor. Det är de som reser över halva jordklotet för att se Gessle, de som kan alla hans texter – även de svenska – utantill.

Kvällens första förband är Strandels – bestående av syskonen Tova och Sixten Strandell samt medmusiker. De torde vara nästan lika unga som Gyllene Tider var i början, och de bjuder på kompetent pop – under sin korta tid på scenen.

Vid nästa akt, Good Harvest, handlar det om akustiska gitarrer och intensiv stämsång. Duon sjunger mest egna låtar men vi får även en snygg version av If I were sorry, en hit bland många denna kväll.

En kväll som för övrigt ser ut att bli bländande vacker. Det regn som det talats om under dagen har tydligen skrämts på flykten.

Vid 21-tiden tänds bildskärmarna och panorerar över åskådare som vinkar glatt.
Och så står han plötsligt där: Per Gessle med sitt band som direkt beger sig ”På promenad genom stan” och sjunger om Norra Port och Kärleken, platser som ligger bara några kilometer bort.

Festen har börjat men resten får vi rapportera om på nätet i dag och i måndagens tidning.

Läs mer: Här minglar de innan Gesslekonserten 

MEST LÄST