Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Mikael Ricfors
Mikael Ricfors

Mikael Rickfors besöker Kajskjulet

Mannen som köpte vingar för pengarna kommer till Halmstad i på fredag. Mikael Rickfors uppträder på Kajskjulet och under kvällen dyker även Jonas Wernefort och livekapellet upp.

Mikael Rickfors är en veteran på den svenska rockscenen, och blev allra först känd i det svenska bandet Bamboo i slutet av 60-talet. I början av 70-talet blev han sångare i engelska The Hollies, och sedan dess har han varit soloartist större delen av tiden.

Hans mest kända låt ”Vingar” kom 1988 och två år senare bildade han gruppen Grymlings tillsammans med Pugh Rogefeldt, Magnus Lindberg och Göran Lagerberg – alla tre med lång erfarenhet från olika band och solokarriärer. Grymlings första album sålde bra och ”Mitt bästa för dig” blev en hit.

Från slutet av 1990-talet har han varit soloartist, givit ut plattor och samarbetat med artister som Mats Ronander och Dan Hylander. Mikael Rickfors deltog även i Melodifestivalen 2009 med låten ”Du vinner över mig!”, gick vidare till andra omgången och slutade på en 5:e plats.

MEST LÄST