Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/4
ANNONS ▼

Aquiver repar flitigt inför riksfinalen i Uddevalla

På onsdag i nästa vecka åker Aquiver till Uddevalla. Popbandet från Halmstad ska representera Halland i riksfinalen av Imagine Sweden, under Kristi Himmelsfärdshelgen.

”Wasted time” börjar lugnt men efter en stund brakar låten i gång, med växelsång mellan systrarna Johanna och Matilda von Sicard, och ett intensivt saxsolo från den tredje systern Lovisa.

– Det är en av våra nya låtar, säger Johanna.

Det är torsdag 18 maj och sommaren har exploderat i Halmstad. Folk vandrar lyckligt i solen eller vilar i gräset vid Nissan, men fem personer är inspärrade i en musiksal på Sturegymnasiet.

Det är dock inte särskilt synd om bandet Aquiver, som repar inför en storslagen tillställning: under Kristi Himmelsfärdhelgen ska de vara i Uddevalla, för att träffa – och tävla mot – unga musiker från resten av Sverige.

– Det ska bli jätteroligt att möta så många som har musik som största intresse, säger Lovisa.

Förutom de tre systrarna består Aquiver av Noah Hjelm, gitarr, Samuel Wester-Bryant, trummor och basisten Max Wictor (som inte är på plats vid HP:s besök), och medlemmarna går på olika skolor i Halmstad.

– Vi bildade bandet i januari med tanke på tävlingen, säger Johanna om Imagine Sweden (som tidigare hette Musik Direkt).

Och det har gått bra hittills: Aquiver vann länsfinalen i Kungsbacka 29 april, med hjälp av egna låtar – skrivna av systrarna von Sicard.

– Grunden är popmusik, men eftersom vi tre har olika musiksmak så får vi influenser från flera håll, säger Matilda som är yngst i bandet och fortfarande går på högstadiet.

Förutom att vara med i Aquiver uppträder systrarna von Sicard i andra sammanhang; ibland är det bara en av dem, ibland två eller tre – eller till och med fyra när lillebror David är med.

Men i dagarna ligger allt fokus på Uddevalla och de tjugo minuter som varje akt får på sig. Halmstadbandet ska hinna med fem låtar.

– Jag älskar att stå på scenen och sprida glädje och energi, säger Johanna.

MEST LÄST