Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

171117-samycketbattre-555457_se.hp_1.jpg
"Det blev kärlek från första stund", säger Kikki Danielsson som inte hade träffat någon av de övriga deltagarna före inspelningsstarten av "Så mycket bättre".

Kikki Danielsson fick minnen för livet

För Kikki Danielsson blev "Så mycket bättre" ett minne för livet. Hon kände ingen av de övriga men tackade ändå genast ja. För henne kom erbjudandet perfekt.

Med sina senaste countryskivor och låtar av Sören "Sulo" Karlsson, har Kikki Danielsson fått en musikalisk nystart. Bland annat därför var det extra roligt att vara med just nu, i stället för några år sedan då hon också var aktuell.

- Jag är glad att det blev nu, jag tror mycket på ödet, säger hon, och berättar att hon blev "oerhört stolt" över att bli tillfrågad.

- Jag ringde inte och tiggde, det gjorde jag inte, men de ringde upp mig och jag kände "självklart, det är dags nu". Jag tvekade inte, jag sade ja direkt.

29 guldskivor

Med 29 guldskivor och över 3,5 miljoner sålda skivor är Kikki Danielsson den mest erfarna bland artisterna i årets uppställning. Hennes karriär tog fart på 1970-talet som sångerska i dansbandet Wizex och under sin dag i "Så mycket bättre" låter hon de övriga bekanta sig med dansbandsscenen: De får spela dragspel och joddla.

- För mig är det här ett minne för livet, det var så himla kul, jag har ju aldrig varit på kollo som barn, det här har varit ett vuxenkollo. Det lustiga var att jag inte hade träffat någon av dem, inte ens Uno. De här ungdomarna visste jag ju knappt vad de höll på med.

- Tomas Andersson Wij visste jag ingenting om, jag visste inte ens att han fanns.

TT: Vad var bäst?

- Varje dag, men framför allt min egen dag. Det var något helt sanslöst, det kommer jag aldrig att komma över. Det värsta var att vi var så uppskruvade, vi hade aldrig någon chans att komma ner.

Vilja att behaga

I lördagens avsnitt är det Kicki Danielssons dag på pensionat Grå Gåsen. Runt middagsbordet berättar hon om hur hon tröstat sig med vin, men också om sin vilja att hela tiden behaga, något som hon tror kommer från barndomen.

Efter föräldrarnas skilsmässa blev hon hämtad av barnavårdsnämnden och placerad i fosterhem. Hennes nya föräldrar behandlade henne väl, "som en Orreforsvas".

Kikki Danielsson växte upp på en gård och när det blev dags att spela in vinjetten till "Så mycket bättre" tackade hon självklart ja till att köra veterantraktorn.

- Min pappa hade en sådan, men det var ju ett halvt sekel sedan.

"Så mycket bättre" sänds i TV4 på lördag klockan 20.00.

Fakta: Årets deltagare

 • Eric Saade
 • Slog igenom 2010 med Melodifestivalen-låten "Manboy". Året efter vann han tävlingen med "Popular", som han sedan kom trea med i Eurovision Song Contest.
 • Sabina Ddumba
 • Belönades 2016 med en Grammis och ett P3 Guldpris för årets nykomling. Hennes största hit är "Not too young", som har spelats över 39 miljoner gånger på Spotify.
 • Anders Wendin
 • Mest känd som Moneybrother som fick sin första solohit 2003 med "Reconsider me". Har sedan dess släppt fem album varav det senaste, "Dom ska få se vem dom roar sig med" kom ut under hans riktiga namn 2014.
 • Kikki Danielsson
 • Folkkär artist som blandar schlager med country. Hon har medverkat i Melodifestivalen nio gånger och två gånger i Eurovision Song Contest och har hits som "Bra vibrationer", "Papaya coconut" och "Dag efter dag" i bagaget.
 • Tomas Andersson Wij
 • Singer-songwriter som sedan 1998 har släppt nio album. Har även jobbat som skribent och redaktör. Fick stor uppmärksamhet 2007 när han uppträdde i Melodifestivalens final med en tolkning av Carolas "Evighet".
 • Icona Pop
 • Duon som består av Aino Jawo och Caroline Hjelt slog igenom 2012 med låten "I love it", som de sålt platina med i USA. Har sedan dess turnerat internationellt och blivit stora i bland annat USA.
 • Uno Svenningsson
 • Artist och låtskrivare som slog igenom med bandet Freda' i mitten av 1990-talet. Solodebuterade 1994 och fick i samband med det en jättehit med singeln "Under ytan". Har medverkat i Melodifestivalen två gånger.
MEST LÄST