Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Fyra får stipendium av Region Halland

Johanna Andersson, Sara Beischer, Petter Eriksson och Åsa Berntsson får vardera 50 000 kronor i arbetsstipendium av Region Halland.

Regionen delar från och med i år ut stipendier för konstnärer inom alla genrer, som är verksamma i Halland, och på torsdagen beslutades det vilka som blir de lyckliga i år:

Stipendierna går till filmaren Johanna Andersson, författaren Sara Beischer, musikern och producenten Petter Eriksson samt keramikern Åsa Berntsson.

HP ringde på fredagen upp Petter Eriksson, som bor vid Kroksjön utanför Unnaryd.

– Det här är fantastiskt roligt och helt overkligt, mitt första stipendium på 20 år. Den förra gången var jag 16 år och fick 5 000 kronor av Lions i Kållered, utanför Göteborg, säger Petter.

 

Han är producent vid en studio i Göteborg och har byggt upp en filial i Unnaryd, där han bland annat jobbar med flera lokala artister. Petter är aktuell med ett album med Kristoffer Kabell och en ep med Mother Lake – och han jobbar med Driftwood Company.

Han är även aktiv som musiker, i första hand basist.

– Den senaste tiden har jag främst varit med i ”Amerikaresan”, en bluesbaserad föreställning för barn.

Johanna Andersson, född 1993, är en filmregissör, manusförfattare och klippare från Halmstad. Hon har gjort flera prisbelönta kortfilmer och driver ett produktionsbolag med en kollega.

Sara Beischer, 1983, är författare och bosatt i Halmstad. Hon slog igenom med romanen ”Jag ska egentligen inte jobba här” 2012 och har sedan dess givit ut ytterligare två böcker. Förra året fick hon Hallandspostens kulturstipendium.

Åsa Berndtsson, född 1967, är keramiker och bosatt i Onsala. Hon är utbildad i Göteborg och Bergen, och hennes verk har visats vid en mängd utställningar, såväl separat- som samlingsutställningar.

MEST LÄST