Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Sara Beischer får pris

Sara Beischer får Stig Sjödinpriset 2017. Halmstadförfattaren prisas för sina böcker om klass och kvinnors arbete.

Stig Sjödinpriset delas ut till minne av författaren Stig Sjödin, (1917-1993) som skrev om det hårda arbetet i fabrikerna.

I prismotiveringen påpekas det också att Sara Beischer skriver om det pris människor får betala för arbetet i dag. Hon ”skriver om den utbrändhet som slår omkull dagens människor i jakten på att klara livets alla krav. Krav på karriär och duktighet som leder till en klump i magen och känslan av inte duga till någonting, någonstans. Och tankarna kring att inte få uppfylla sina egna önskningar…”.

Sara Beischer är född 1983 och uppväxt i Varberg. Hon är författare, föreläsare och krönikör. Hon har givit ut tre romaner och den senaste ”Mamma är bara lite trött” (2016) handlade om utbrändhet.

Förra året fick hon Hallandspostens kulturstipendium och nu alltså Stig Sjödinpriset på 40 000 kronor. Priset är instiftat av Runö folkhögskola, Stig Sjödin Sällskapet, fackförbunden GS Facket för skogs-, trä- och grafisk bransch, Kommunalarbetareförbundet och Industrifacket Metall. Prisutdelningen genomförs med stöd av ABF.

Priset delas ut i Folkets Hus i Sandviken, lördag 7 oktober.

MEST LÄST