Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/14
ANNONS ▼

Bokmässa bjöd på en mix för alla

Författare visade upp sina böcker och träffade läsare och "kolleger" när den tredje upplagan av Halländsk bokmässa arrangerades. Besökarna fick även prova på roliga aktiviteter.

Bokmässan pågick på Halmstads stadsbibliotek under hela lördagen. Bland de 48 utställarna fanns författare från hela länet. Halmstadbon Monika Häägg tyckte det var trevligt att träffa författarkolleger och läsare.

- Läsarna vill gärna att jag berättar om mina böcker om bronsåldern och hur jag har tänkt när jag har skrivit dem, säger Monika Häägg.

Några bord längre bort står barnboksförfattaren Ann-Charlotte Ekensten som skriver lättlästa böcker om karaktären Tage.

- Det är premiär för mig att besöka stadsbiblioteket i Halmstad. Dessvärre är barnboksavdelningen fortfarande stängd för renovering.

Men det är alltid kul att träffa andra författare, som jag kallar mina kolleger, och läsarna, säger Ann-Charlotte Ekensten som bor i Kungsbacka.

Årets halländska bokmässa innehöll ett varierat utbud av aktiviteter för alla åldrar. Besökarna kunde lära sig skriva sitt namn på arabiska, klappa ormar, träna läsförmågan med hjälp av läshundar eller vika julgranar och igelkottar av sidorna i en gammal bok.

Bokvikningskonsten lockade kompisarna Caroline Tysk Herneryd och Johanna Jörgensen.

- Just nu är det lite förvirrande, men när jag får förklarat hur man ska vika så känns det bättre. Sedan ska vi nog gå och klappa ormarna, säger Caroline.

En grupp asylsökande flyktingar från Syrien ställde ut en kokbok på mässan. Boken innehåller inte bara recept utan även livsberättelser och har sammanställts av Leif Gustafsson och Agneta Lindblom Hulthén.

- I boken berättar de om sin resa, hur de kom till Sverige och vad de lämnade kvar, säger tolken Fatima Hojeij, som har hjälp till med översättning.

Halländsk bokmässa arrangerades för tredje året av Kultur i Halland tillsammans med Halmstad kommun, Varbergs kommun och Hallands författarsällskap.

MEST LÄST