Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Lyxhotell byggs på Galgberget

  En världskänd amerikansk hotellkedja planerar en etablering i Halmstad. Bygglov har redan beviljats för ett hotell på Galgberget.

  Det är Fortifikationsverket och Halmstads kommun som sålt mark till hotellkedjan för ett 18 våningar högt lyxhotell. Hotellet kommer att byggas i stram skandinavisk design och de två översta planen kommer bestå av två lyxsviter på vardera 500 kvadratmeter. På ett av planen planeras en lyxrestaurang med ambitionen att få en åtråvärd stjärna i Guide Michelin. För att synas från långt håll kommer byggmaterialet att bestå av glas och betong. Dagtid kommer solens strålar att få hotellet att lysa skarpt medan hotellet kommer vara belyst från utsidan kvälls och nattetid.

  I det pressmeddelande som skickats ut skriver hotellkedjan: "Vi har visionen att bygga ett nytt landmärke i Halmstad. Med en milsvid utsikt på 360 grader och Halmstads högsta läge hoppas vi kunna locka kunder från hela världen".

  I byggnadsplanerna finns även förslag på en förarlös bergsbana som ska gå från Stora torg upp till hotellet en gång var femtonde minut.

  Från kommunens sida vill man inte kommentera bygget ännu med hänvisning till affärssekretess, men en anställd på byggnadskontoret medger att bygglov redan har utfärdats.