Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Överlägsna. Raquel Ferreira och Karin Lundqvist (i rosa mössa) har inte varit lätta att tas med den här sommaren. Det svensk-brasilianska paret har bara förlorat ett set på 29 matcher. Motståndarna Åsa Eriksson och Pia Hove kunde inte annat än att tacka för lektionen.

Lundqvist och Ferreira kan ta storslam

På lördag kan Karin Lundqvist i par med brasilianskan Raquel Ferreira bli unika. Vinner de finalen på Stora torg går de i genom Swedish Beach Tour med åtta raka turneringssegrar. – Det vore fel att sikta på något annat, säger Karin.

Karin Lundqvist, 30, är Sveriges bästa beachvolleydam. Tillsammans med spelkompisen Raquel Ferreira har hon chansen att ta hem Swedish Beach Tour – obesegrade.

För att understryka överlägsenheten kan nämnas att de bara förlorat ett set på 29 matcher!

Det började med seger i Uppsala för drygt två månader sedan. Sedan dess har de avverkat ytterligare sex städer med lika många segrar på väg fram till tourfinalen på Stora torg i Halmstad.

– Samarbetet har klickat perfekt. Vi kompletterar varandra väl, säger Karin Lundqvist om sin brasilianska spelpartner Raquel Ferreira.

– Jag bjöd hit henne över sommaren och vi tränade två veckor innan första tävlingen.

De båda lärde känna varandra i Brasilien där Karin Lundqvist bor på vinterhalvåret. Träningsmöjligheterna där går inte att jämföra med hur det är i Sverige.

– I Brasilien tränar man aldrig när det regnar. Och det regnar aldrig, säger Karin och skrattar.

Alltså, kanonförutsättningar för att bli bra i beachvolley. Och det märktes på Stora torg i går.

Karin och Raquel gick i går fram som en ångvält över sanden på och körde över motståndarna Åsa Eriksson/Pia Hove, Svedala VBK. 21–10, 21–6 i en match som var över på ett kick.

– Vi spelade stabilt och körde vårt aggressiva spel. Det var inte de som var dåliga utan vi som var bra. Väldigt få egna misstag och då kan det bli så, säger Karin.

I dagens kvartsfinal väntar Anna Åsberg och Sofia Ögren, Göteborgs BC, och räkna med att Lundqvist/Ferreira inte kommer att ge bort något gratis.

– Det är kul att vara i Halmstad och spela. Sommaren går så fort att tiden bara flyger fram.

Men det är som man brukar säga...tiden går fort när man har roligt. Och vinna är ju roligare än att förlora.

Till hösten väntar dock tuffare motstånd för det i Sverige dominanta beachvolleyparet. För Karin väntar först Finnkampen på Åland tillsammans med Tora Hansson nästa helg. Därefter står först USA i tur på turneringsschemat och sedan väntar sex tävlingar i Banco de Brasil (brasilianska beachtouren) som pågår från september till början på december.

– Vi har potential att spela på världstouren men tyvärr måste man då ha samma nationalitet, säger Karin.

– Vill jag spela på världstouren får jag hitta mig en svensk partner men jag har väl inte varit så aktiv att leta upp någon.

Det samma gäller också i OS, som är en dröm som Karin Lundqvist när inom sig.

– OS i London finns inte på kartan men OS i Rio de Janeiro 2016 är inte omöjligt.