Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Blomsterprakt. På Kerstin Magnussons skrivbord står vårbuketten med tulpaner som hon fått av företaget efter att ha jobbat i 50 år.

Kerstin går hem efter 50 år på samma jobb

I 50 år har hon cyklat till jobbet varje morgon i ur och skur. Nu lämnar Kerstin Magnusson kontorsjobbet på Dormer Tools i Halmstad för gott. – Jag har haft så roligt på jobbet, säger hon.

HP MÖTER…Kerstin Magnusson som går i pension.

På Kerstin Magnussons skrivbord i kontorshuset på Dormer Tools står en stor, vacker blomsterkvast med tulpaner.

När vi träffas har företaget uppvaktat henne med blommor och ett presentkort till ett smycke eftersom det är exakt på dagen 50 år sedan som hon som 14- åring började jobba på dåvarande Malcus.

Kerstin är uppväxt i Snöstorp, gick sjuårig folkskola och jobbade sedan ett tag på en syfabrik i Skedala.

– Sedan hann jag passa barn några veckor, men det var inget fast.

Då hon den 21 februari 1962 knallade in på Malcus trodde hon nog inte att hon skulle stanna där ända till pensioneringen.

– När jag började var jag inte ens konfirmerad. Det blev jag några månader senare i maj.

De tre första veckorna var hon cykelbud och trampade till huvudpostkontoret på Kyrkogatan för att hämta företagets post. Kerstin gjorde också ärenden åt dåvarande direktören Carl-Magnus Berger som förolyckades i den tragiska flygolyckan utanför Ängelholm 1964 då en Metropolitan från Linjeflyg störtade i dåligt väder.

– Jag var med på begravningen.

Kerstin jobbade sedan på kontoret med att dela ut post och utföra andra göromål.

Sedan väntade borravdelningen där hon först hamnade i arkivet, därefter på kontoret.

1969 fick hon sonen Joachim och var hemma fem månader. Sedan jobbade hon halvtid med att sköta orderingången i första hand samt att fakturera, kreditera och ordna returer.

Under alla år har Kerstin trivts jättebra både med jobbet och arbetskamraterna.

– Jag har aldrig gått hit och tyckt att det varit tråkigt och har haft ”goa” jobbarkompisar.

Den övervägande tiden har Kerstin jobbat med datorer vilket har gjort jobbet mycket lättare. Det är enkelt att kolla lagersaldon på skärmen i stället för i stora tunga böcker som det handlade om förr i tiden.

En av Dormer Tools trognaste medarbetare går hem för gott på onsdag i nästa vecka, först med semester, hon slutar officiellt 31 mars.

Vad ska du göra sedan?

– Jag ska cykla mycket, jag har ingen speciell hobby direkt. Så ska jag resa till Prag. Sedan har man alltid börjat jobba klockan sju på morgonen, så jag ska äta frukost länge.