Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

James Keene har bestämt sig och lämnar Halmstads BK efter säsongen.

Keene lämnar HBK efter nedflyttningen

Halmstads BK får leta efter nya anfallare till nästa säsong. - Matthew Rusike och James Keene följer inte med HBK ner i superettan utan lämnar klubben i höst.

– Jag vill försöka prova något nytt. Jag tycker att jag har 2-3 år kvar på en hög nivå, säger James Keene.

Den hårdjobbande engelsmannen har inte gjort klart med en ny klubb, men säger att det finns intresse från både Sverige och utlandet.

– Jag har flera alternativ från olika länder, men nu vill jag ta mig tid och fundera så jag väljer rätt, konstaterar Keene.

– Men jag vill passa på att tacka för den här säsongen. HBK är en fantastisk klubb och jag har fått vänner för livet.

Även Matthew Rusike, som gjorde sitt femte mål för i år när han satte matchavgörande 2–1 mot Hammarby på tilläggstid, har spelat sin sista match i HBK.

Både zimbabwiern och Keene har inskrivet i kontraktet att de är fria att gå om HBK åker ur allsvenskan.

– Jag väntar på ett att det ska hända något. Jag har redan lite i pipelinen, säger Rusike.

Segern mot Hammarby var Rusikes första trepoängare i klubben och han tror på en ljus framtid för HBK.

– Ja, det finns goda chanser att studsa tillbaka till allsvenskan direkt. Det är visserligen tufft i superettan, men det finns så mycket talang och karaktär här.

Keene nickar instämmande:

– Spelartruppen är bra och tränaren är också bra. Sedan känns det tryggt att en kille som Stojan (Lukic) stannar kvar – han står för grunden som laget behöver.

Mittbacken Fredrik Liverstam har inte tagit något beslut om framtiden. Kaptenen har ett år kvar på kontraktet.

– Vi får se vad som händer. Känslan är att man har varit i superettan och vill spela så högt upp som möjligt, säger han.

Klubbchefen Fredrik Andersson:

– Vi behöver lite nya forwards och var förberedda på att Keene och Rusike skulle lämna oss. Sedan får vi ta en diskussion med alla spelare – vi sitter ju bättre förberedda den här gången även om det finns intresse för många av våra spelare.

– Redan i morgon (söndag) har vi folk på plats för att följa åtta-nio spelare i superettan. Sedan finns det några intressanta även i norrettan. Jag tycker att vi ligger rätt så längt fram när det gäller nyrekryteringar.