Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Jonas Matsson tänker värva halländska röster

  Inför Melodifestivalen ska Jonas Matsson köra en egen kampanj hemma i Frillesås. – Det funkade när jag vann ”Webbjokern”, säger han till HP.

  I mellandagarna hälsade Jonas Matsson på sina föräldrar och bröder, och när vi sitter i köket i Frillesås glimmar en diamantring av vitguld på vänster hand.

  – Jag och Pauline förlovade oss dagen före julafton. Vi träffades på en fest för sex år sedan, när vi gick i tvåan i gymnasiet på Aranässkolan i Kungsbacka. Hon gick estet och jag gick bygg, berättar Jonas.

  Sambon Pauline är med och driver Mission Street Music Publishing och skriver texter till Jonas låtar, men arbetar även i en klädbutik i Stockholm.

  – Hon jobbade under julen, så vi firade inte i Halland i år, men hennes föräldrar åkte upp till oss från Fjärås.

  Den 24-årige gitarristen och sångaren är riktigt laddad inför Melodifestivalens första deltävling i Luleå 5 februari. Det märks att han vill upp på scenen och framföra den reggaedoftande ”On my own” så fort som möjligt, följt av singelsläpp på EMI och förhoppningsvis ett helt debutalbum.

  Men för att nå framgång krävs röster.

  – Jag tänkte fokusera på Frillesås och göra en spurt i mitten av januari. Jag tror att det stödet kan betyda mycket, säger Jonas, som även spelade en låt under Luciafirandet i Frillesås-skolan där han mamma Ann-Catrine är lärare.

  Jonas planerar en ny vända till sina hemtrakter i januari och det kan även bli små kampanjer i pappa Sunes uppväxtstad Malung och medmusikernas hem- orter Örebro och Halmstad (pianisten Per Mörner Ringström).

  Samtidigt blir det förstås fler intervjuer i olika tidningar.

  – Tjejtidningen Frida ska skriva om mig, för de tror nog att jag kan bli en flickidol. Jag fick exempelvis berätta hur jag tycker att man ska uppvakta den man tycker om.

  Kvällens nyårsfirande är förresten inbokat sedan ett bra tag.

  – Ja, vi ska se Oskar Linnros på Debaser i Stockholm. Jag gillar ny, svensk pop-musik med bra texter och catchiga melodier, som Linnros och Daniel Adams Ray, och det är roligare att gå på konsert än att gå på en vanlig fest, säger Jonas Matsson.