Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Bra affär. Kommunrådet Thomas Jönsson (M) menar att kommunen får mycket för de miljoner som man betalar för gården i Lilla Tjärby. Förutom boendet för ensamkommande flyktingbarn hoppas han att kunna skapa två hektar tomtmark och nya lokaler för kommunal verksamhet på fastigheten.

  Jönsson (M) står fast i kritikstormen

  Kommunrådet övertygad om att köp av fastighet i Lilla Tjärby är en bra affär för Laholm.

  Efter kommunens köp av fastigheten i Lilla Tjärby har en stor mängd kritiska mejl strömmat in till kommunrådet Thomas Jönsson (M). Men han avfärdar kritiken punkt för punkt och är övertygad om att affären kring flykting­boendet blir bra för kommunen.

  Åtta ensamkommande barn och ungdomar ska inkvarteras i fastigheten. Kostnaden för inköpet och nödvändiga ombyggnader beräknas till cirka 8,5 miljoner kronor.

  Siffrorna har upprört ett antal personer. Inte minst de som har läst den högerorienterade nättidningen Fria Tiders beskrivning av affären. Där löd rubriken ”Laholm köper lyxvilla åt illegala invandrare”, formuleringar som upprepas i flera av de ilskna mejl som skickats till Thomas Jönsson.

  ”Svinigt”, ”vidrigt”, ”skamligt”, ”det dummaste jag hört” är bara några av epiteten om köpet. ”Fy fan”, skriver en man medan en annan ”ska gå och spy”.

  Jönsson menar tvärtom att kommunen gjort en bra affär.

  – Vi får en permanent lösning som blir mycket billigare än den provisoriska lösning som var på gång. Paviljonger hade kostat två, tre miljoner för 18–24 månader. Och sedan hade vi kanske ändå fått bygga något permanent för kanske åtta, tio miljoner.

  Läs mer om affären och åsikterna kring den i e-tidningen.