Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Tummen upp. Joseph Baffo (till vänster) med Eintracht Braunschweigs sportchef Marc Arnold (i mitten) och agenten Nima Modyr.

HBK säljer Baffo till Braunschweig

Halmstads BK tappar U21-EM-hjälten Joseph Baffo till tyska Eintracht Braunschweig – men kompenseras med välkomna slantar till den sargade klubbkassan.

Baffo, 22, hade ett knappt halvår kvar på kontraktet med HBK, men köps loss med omedelbar verkan av den tyska division 2-klubben.

Kontraktet är på tre år.

– Jag är jätteglad över att vara i Braunschweig. Det är ett bra lag och jag har hört mycket bra saker om det. Jag hoppas göra det bästa av mina möjligheter på planen och för laget, säger han till Eintrachts webb-tv-kanal.

Baffo presenterades i samband med söndagens säsongspremiär mot Sandhausen i 2. Bundesliga (förlust med 1–3). Han berättar att han ännu inte har haft kontakt med sina nya lagkamrater på grund av en förkylning, men hoppas kunna träna med dem på måndagen.

Joseph Baffo har mestadels stått utanför HBK:s startelva i år, men gjorde succé i det svenska försvaret under U21-EM och har därefter varit ryktenas man. Han nobbade tidigt ett nytt kontrakt med HBK och har kopplats samman med lag från en handfull europeiska länder.

– Vi pratade med en massa klubbar. Sedan kändes det bäst med Braunschweig på grund av att tränaren var så involverad i själva övergången, säger Baffos agent Nima Modyr till HP-sporten och tillägger:

– Vi är väldigt nöjda. Det känns som det rätta steget i hans utveckling, och det känns bra att han får komma dit nu direkt och köra i gång med laget.

Klubbarna var, enligt HBK:s klubbchef Fredrik Andersson, överens om övergången redan i fredags.

– Sedan har det varit lite detaljer som vi har diskuterat här i helgen. Vi är stolta i HBK över att återigen ha levererat en spelare till den internationella marknaden. Det visar att vi har en bra verksamhet, säger Fredrik Andersson.

Vad handlar det om i pengar för er?

– Jag kan inte säga någon summa. Det finns en klausal i avtalet som gör att jag inte får avslöja det. Men som säljare tycker man alltid att det är för lite och som köpare tycker man alltid att det är för dyrt, svarar Fredrik Andersson.

Enligt vad HP-sporten erfar rör det sig dock om ett tillskott på över miljonen kronor till HBK:s klubbkassa.

Eintracht Braunschweig hade sin storhetstid under 1960-, 70- och 80-talen och blev tyska mästare 1967. Säsongen gjorde 2013/14 gjorde man comeback i 1. Bundesliga efter nästan 30 år på lägre nivå, men åkte ur igen direkt.

Förra säsongen blev det en sjätteplats i andraligan. Nu satsar klubben på att på nytt ta klivet upp i högsta serien.

Förre svenske landslagsbacken Hasse Borg – senare kanske mest känd som sportchef i Malmö FF – var proffs i Eintracht Braunschweig 1977–83.