Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  HBK dumpar Thomas - väljer Wrele

  Fyra månader – längre fick amerikanske mittfältaren Michael Thomas, 22, inte stanna i HBK. Klubben väljer istället att satsa på unge Joakim Wrele som flyttas upp i A-truppen.

  – Thomas har inte spelat så mycket och vi vet inte riktigt vilken kvalitet han har. Därför känns det bättre att satsa på våra egna killar, vi har många unga som trycker på - som Wrele, säger HBK-tränaren Lasse Jacobsson.

  Amerikanen har startat två allsvenska matcher och fått hoppa in i tre under våren.

  – Om han spelat tio av 14 matcher hade det förstås sett annorlunda ut, men det är stor skillnad på collegefotboll och allsvenskan. I början hade vår andre amerikan Ryan (Miller) svårt att hänga med taktiskt och i positionsspelet, samma sak är det med Thomas, tycker Jacobsson.

  Michael Thomas hämtades från Kansas City i Usa i vintras och efter några veckors provspel skrev han på ett korttidskontrakt där HBK hade option på en förlängning året ut.

  Men nu väljer klubben alltså att avbryta samarbetet.

  Vad som händer med Thomas är det ingen som vet i dag.

  – Både Landskrona och Jönköping Södra var och tittade på honom när vi mötte Ängelholm med U21-laget, mer vet jag inte. Men det hade varit bra för honom att komma till en klubb i Superettan där han får spela A-lagsfotboll.

  Wrele, 19, är inte den första egna produkten som får A-kontrakt i år – tidigare har även Richard Magyar fått chansen.

  – Vi har många, duktiga 91:or, men det finns även bra spelare längre ner i åldrarna. 93:orna Kristoffer Thydell och Shkodran Maholli är intressanta killar, tycker Jacobsson.

  Själv har han varit ute i Europa och tittat på landskamper, men vilka platser han besökt vill han inte avslöja.

  – Nä, men vi har inte varit ute och tittat på spelare. Det har mer handlat om fortbildning.

  HBK-tränaren berättar dock att laget fått klart med en träningsmatch till under VM-uppehållet. Lördagen 10/7 genrepar laget borta mot danska Esbjerg inför den allsvenska omstarten mot IFK Göteborg veckan därpå.