Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Shkodran Maholli lämnar HBK.

HBK-anfallare till Åtvidaberg

Shkodran Maholli, 22, är förlorad för Halmstads BK. På tisdagen skrev anfallaren på ett tvåårskontrakt med nya superettanklubben Åtvidaberg.

– Det känns jättebra att komma hit! Det ska bli spännande, säger Shkodran sedan han presenterats som Åtvidabergs fjärde nyförvärv efter klubbens degradering från allsvenskan.

Maholli har ritat på för två säsonger.

– Redan i somras sa Janne (Jönsson, HBK-tränaren) till mig att jag kunde börja leta efter en ny klubb. Jag hade inte så många då – därför känns det bra att det löste sig med Åtvidaberg, tycker han.

Shkodran har haft stora skadeproblem under tidigare år, men fick under 2015 den första hela säsongen på länge.

– Ja, det var den första på fem år som jag slapp skador och målet var också att hålla mig frisk. Men nu vill jag mer. Förhoppningsvis kan jag vara med och skjuta Åtvidaberg tillbaka till allsvenskan.

Vad har du för uppfattning om din nya klubb?

– Det är en bra klubb. Åtvidaberg genomgår en generationsväxling och har redan gjort klart med flera nyförvärv så det är bara positivt att komma hit.

Shkodran Maholli har kontrakt i HBK året ut och kommer att träna med klubben under november månad. Flyttlasset till Åtvidaberg går i slutet av december eller i början av januari nästa år.