Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Finalklart. Filip Moberg-Andersson är en av profilerna i Halmstad Handbolls framgångsrika juniorlag.

Halmstad Handboll vidare till SM-finalspel

Drott är på väg att ramla ur Elitserien – men framtiden ser ljusare ut. Herrjuniorerna i Halmstad Handboll är klara för finalspel i ungdoms-SM.

Halmstad slutade tvåa i helgens steg 4-gruppspel i Växjö, vilket räckte för att säkra en plats i finalspelet i Malmö 22–24 april.

– Vad jag har fått höra så är det 35–40 år sedan sist. Det känns väldigt konstigt, men är helt fantastiskt, säger tränaren Jacob Nilsson och fortsätter:

– Framgångsreceptet är att vi har ett koncept som vi följer, vår röda tråd som går från A-pojk upp till A-laget, där vi jobbar med samma spel både framåt och bakåt. Det gör, att även fast vi inte tränar tillsammans allihop så klaffar det när vi spelar.

Halmstad inledde med att besegra Växjö med 29–17 i lördags.

Nyckelmatchen var dock söndagslunchens fajt mot IFK Skövde, där Halmstad låg under med 11–15 efter första halvlek men vände till seger med 26–23 och säkrade avancemanget.

I avslutningsmatchen blev det förlust mot gruppvinnande Huddinge med 25–27, men det saknade betydelse.

Jacob Nilsson hyllar laginsatsen, men framför allt försvaret:

– Jag tror att vi tvingade fram 24 tekniska fel mot Växjö och Skövde hade 21 eller 22 mot oss. Då vinner man oftast matcher.

Flera spelare har redan fått smaka på hetluften i Elitserien. Som niometarna Simon Andersson och Filip Andersson-Moberg, som gjorde nio respektive sju mål mot Skövde.

I finalspelet väntar ett nytt gruppspel med fyra lag, där ettan och tvåan går vidare till semifinal.

– Vi har bestämt oss för att inte vara några turister där, utan vi ska försöka gå till semifinal och försöka vinna, deklarerar Jacob Nilsson.

Halmstad har dessutom chans att få med både A- och B-pojklagen till finalspelet. De har sina steg 4-gruppspel i mars.