Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Högardh sportansvarig i Halmstad Hammers

Halmstad Hammers förstärker organisationen. Peter Högardh återvänder efter 15 år som elitspelare i bland annat Frölunda, Modo och Rögle och blir ny sportansvarig i klubben.

– Jag ser mitt nya jobb som en härlig utmaning. För mig är Halmstad en stor idrottsstad och jag vill att vi har ett bra hockeylag i stan också, säger Peter.

Högardh tvingades avsluta den aktiva karriären i fjol sedan han skadats i en elitseriematch mot Linköping i februari.

Diagnosen löd diskbråck.

– Läkaren dömde ut mig och i somras bestämde jag mig för att lägga av trots att jag hade ett år kvar på kontraktet i Rögle, berättar Peter.

Då hade han redan satt sig i skolbänken och pluggade sportmarknadsföring på en skola i Båstad parallellt med yrket som hockeyspelare.

Studier som han nu får nytta av.

För sedan två veckor tillbaka jobbar Högardh på Halmstad Hammmers kansli som ansvarig för den sportsliga biten i klubben.

– Jag har tre månader kvar i skolan, men det passade bra att göra praktiken här och komma i gång i min nya tjänst som egentligen startar i juni.

I en hockeyklubb är det dock som allra mest att göra just vid den här tidpunkten på året och Peter har redan börjat arbetet med spelartruppen inför kommande säsong.

– Både Niklas (Söderström, A-lagstränaren) och Jensa (Larsson) jobbar heltid och behöver avlastning i jakten på nya spelare och alla kontrakt som ska skrivas. De kan inte sköta allt själva.

Anton Sjöberg har redan meddelat att han lägger skridskorna på hyllan eftersom han har kommit in på en ingenjörslinje i Lund.

– Vi är medvetna om att vi inte kan ha alla kvar i laget, men vi har en jättebra stomme med duktiga och träningsvilliga killar som vi vill behålla. Sedan är tanken givetvis att spetsa till truppen och få ett slagkraftigt lag.

Några feta lönecheckar kan Halmstad Hammers inte locka med, men det finns annat som klubben hoppas ska få unga, utvecklingsbara spelare att styra kosan mot arenahallen.

– Ja, det finns andra värden som är viktiga. Vi har till exempel bra träningsmöjligheter på två och en halv rink och har även fått lov av kommunen att använda hallen till annan träning. Sedan finns det bra utbildningsmöjligheter.

Peter har en gedigen hockeybakgrund med spel på toppnivå i inte mindre än fyra länder – förutom Sverige även Finland, Schweiz och Tyskland.

Han har ett SM-guld och två SM–silver i Frölunda samt ett SM-silver i Modo.

Några landskamper blev det aldrig och inget NHL-spel heller trots att han var draftad av New York Islanders.

– Jag har samlat på mig mycket information och efter alla år inom hockeyn vet jag hur viktigt det är att ha bra ledare med rätt inställning i en klubb. Sedan har jag ju bra koll på vad spelarna vill ha.

Högardh, som startade karriären i klassiska Halmstads HK och som även spelade fotboll i HBK, kommer att ha ett övergripande ansvar även för klubbens ungdomar och ledare.

–Vi kommer inte att göra någon liknande resa som gamla Hammers gjorde – Halmstad hockey ska byggas inifrån, vi vill skapa en bra verksamhet som folk vill vara delaktiga i.

– Sedan behöver organisationen trimmas. Laget vid sidan om är lika viktigt som laget på isen.